6 Herkenbare fases die een vrouw doorloopt tijdens het klaarmaken voor een feestje

Overal scheren.

Het is vrijdag en dat betekent voor velen dat het weekend is begonnen. Je werkkleding wordt ingeruild voor je favoriete party outfit. Enne, dit zijn de 6 fases die we allemaal herkennen tijdens het voorbereiden van een girls night out. 

1. Douche, scrub en scheer 

Je pre-party begint met een lange douche, scrub- en scheerbeurt. Enne, dan bedoelen we ook echt een volledige body scrub, het scheren van alle hoekjes van je lichaam en het staan onder een heerlijke warme douche – het liefst met ABBA muziek op de achtergrond, zodat je mee kunt blèren.  

Lees ook: Dit effect heeft het herfstweer op je huid

2. Hydrateren

Het hydrateren van elke centimeter van je lichaam is de volgende stap van je pre-party makeover. Je smeert rijkelijk met bodycrème, want je laat je huid niet uitdrogen door het koude weer. Ook pamper je je gezicht met je vaste huidverzorgingsroutine. 

3. Tijd voor make-up

Het aanbrengen van je make-up is misschien wel het leukste onderdeel van je ‘makeover’ proces. Voor een stapavond wil je er tijdloos en elegant uitzien. Je begint met een primer, foundation, concealer, wat bronzer en wellicht een kleine blush. Breng eye-liner, oogschaduw of een rode lip (of allemaal) aan en sluit af met een setting spray, zodat alles tot in de late uurtjes blijft zitten. 

4. Wat trek ik aan?

Rond deze fase stuur je in paniek een ‘wat trekken jullie vanavond aan’ appje in de groepschat naar je vrienden. Zo heb je in ieder geval voor ogen wat voor een avond het gaat worden. 

5. Outfit meltdown 

Na wat overleg in de groepsapp, denk je dat je eindelijk hebt besloten wat je gaat aantrekken. In werkelijkheid heb je dit nog niet helemaal gevisualiseerd. Je eerste optie is nog maar het begin van je outfitcrisis. Na 10 verschillende setjes aangehad te hebben, kies je uiteindelijk toch voor optie één. En die grote stapel op je bed? Ach, die ruim je vannacht wel weer op… 

6. Je kapsel 

De stylingtools worden weer tevoorschijn getoverd en nu is het alleen nog beslissen voor welke look je gaat. Stijl, krullen of slag? Nog iets (of een hele bus) haarlak in je haar en je bent ready to go! 

Bron: Grazia UK | Beeld: Clueless

Laatste nieuws