Aha! Zo droogt je nagellak een stuk sneller

Voor als je niet wil wachten.

Lees ook

Je hebt met succes twee lagen nagellak aangebracht zonder dat je nagelriemen er onderzitten. Je hoeft alleen nog maar lang genoeg stil te zitten om het te laten drogen. Maar als er e-mails moeten worden verstuurd en foto’s moeten worden gepost, kun je het je niet veroorloven om zo lang te wachten. Daarom een paar fijne hacks die je nagellak zonder te beschaden snel laten drogen.

1. Een blowout voor je mani

Je föhn heeft meer voordelen dan je denkt. Het is waarschijnlijk de meest effectieve manier om nagels snel te drogen. Hete lucht voorkomt verharding van je nagellak. Zet je föhn dus op de koudste stand en droog je nagels voor ongeveer twee minuten. Tik daarna voorzichtig op de lak om te kijken of het nog plakkerig is. Voeg er anders een extra minuut aan toe.

Lees ook: Dit effect heeft het herfstweer op je huid

2. Koud water

We weten dus dat koude lucht het proces versnelt. Maar dat geldt ook voor koud water. Dompel je net gelakte nagels onder in een kom met koud water. Wacht minstens een minuut na het lakken voordat je dit doet, zodat de nagellak even kan intrekken. Twee minuten is genoeg om je nagels volledig droog te krijgen. 

3. Investeer in een sneldrogende nagellak

Ruil je gebruikelijke topcoat in voor een sneldrogende versie. Een topcoat beschermt niet alleen je nagellak maar zorgt er dus ook voor dat je snel weer verder kunt. Bijna alle nagellak merken hebben een aantal snel drogende varianten in hun collectie zitten.

Bron: InStyle | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook