Wat je blijkbaar eerst moet doen voordat je een avocado eet

Volgens onderzoek.

Lees ook

Of het nu als guacamole wordt gemaakt, op toast wordt gesmeerd of in een chocolademousse wordt geklopt. De avocado is tegenwoordig niet meer uit ons menu weg te denken. Daardoor kan dit onverwachte feitje best schokkend zijn.

Wassen

We dachten dat we alles wisten over deze fotogenieke vrucht, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Volgens een recent rapport van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hadden we al die tijd onze avocado’s moeten wassen.

Lees ook: Zo herken je een vitamine B12-tekort


Salmonella

Een bemonstering van 1.615 hele verse avocado’s verzameld door de FDA, bleek dat zowel salmonella- als listeria -bacteriën aanwezig waren in sommige van de vruchten. Zo was 17% van de avocado schillen positief voor de listeriabacteriën en vertoonde iets minder dan 1% van de avocado schillen tekenen van salmonella.

Opensnijden

Dit lijkt misschien niet een risico te zijn, aangezien het feit dat we normaal gesproken alleen het binnenste eten. Toch waarschuwt de FDA dat bacteriën zich van de schil naar het vruchtvlees kunnen verspreiden wanneer de avocado opengesneden wordt.

Schoonmaken

De FDA adviseert om je handen ten minste 20 seconden voor en na de behandeling van groenten en fruit te wassen, en vervolgens alle producten te wassen onder stromend water. Voor vaste producten zoals avocados, stellen ze voor om een stap verder te gaan en de ‘schil’ te wassen met behulp van een borstel en vervolgens af te drogen met een schone doek. Om er zeker van te zijn dat alle bacteriën zijn verwijderd.

Bron: Grazia UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook