Katertje? Deze 4 maaltijden werken écht

Handig!

Lees ook

Iedereen kent het wel, je gaat gezellig een avondje uit met vriendinnen en hebt de volgende ochtend enorme spijt van die keuze. De hoofdpijn en misselijkheid lijkt altijd eeuwig te duren. Maar door deze maaltijden ben je snel van alle ellende af.

Augurken 

Het zout in augurken trekt water aan wat ervoor zorgt dat je meer vocht vasthoudt.  Wanneer je ernstig uitgedroogd bent en last hebt van hoofdpijn en een droge mond (klassieke symptomen), helpt elk kleine beetje!

Lees ook: Ben je onhandig? Blijkbaar ligt dat aan je naam


Kokoswater of bananen

Als je uitgedroogd bent, verlies je niet alleen water, maar ook elektrolyten, waaronder kalium. Te weinig kalium kan leiden tot krampen, vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid en hartkloppingen. Beide voedingsmiddelen zitten vol met kalium. Door het eten of drinken zal je snel verlichting voelen.

Thee met honing en gember

Gember is een natuurlijke misselijkheidsstrijder en de suiker van honing helpt alcohol sneller af te breken. Het trio zit ook vol met antioxidanten, die je kunnen beschermen tegen een deel van de ontstekingen en hoofdpijn.

Roerei

Eieren bevatten twee aminozuren die aan het werk gaan om je beter te laten voelen: taurine en cysteïne. Uit onderzoek is gebleken dat taurine de leverbeschadiging door een nacht zwaar drinken aanpakt en het lichaam helpt om giftige stoffen sneller uit te spoelen. Cysteïne werkt direct tegen de effecten van aceetaldehyde, een vervelend bijproduct van de alcoholstofwisseling dat giftiger is dan alcohol zelf. Het veroorzaakt hoofdpijn en koude rillingen.

Bron: InStyle | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook