Waarom de herfst het perfecte hardloopseizoen is

5 redenen.
Waarom de herfst het perfecte hardloopseizoen is

Of je nou wil mee doen aan een marathon, je conditie behouden of voor het eerst aan de slag wil gaan. We geven je vijf redenen waarom de herfst het perfecte hardloopseizoen is.

1. Het is frisser 

Na een tropische zomer beginnen de temperaturen eindelijk te dalen. De koude wind is na een paar kilometer rennen zeer welkom is. Dat betekent dat je joggend naar een vriend of vriendin kan zonder daar helemaal bezweet aan te komen.

Lees ook: Cadeaus krijgen geeft je blijkbaar hetzelfde gevoel als verliefd zijn

2. Er is nog steeds veel licht

De nachten worden misschien langer, maar het is nog steeds licht tot ongeveer half acht en de zon komt rond half zeven weer op. Begin nu met hardlopen en je zult het makkelijker vinden om je aan te passen naarmate de dagen korter worden.

3. Er zijn minder hardlopers 

Als je een beginner bent die er geen zin heeft om bij elke bocht ingehaald te worden, dan is dit je kans om er op uit te gaan. Veel mensen geven hun hardloop gewoonte in de herfst op, wat betekent dat je in alle rust een rondje kan rennen.

4. Minder schuurplekken

Er is niets erger dan schuurplekken tussen je benen en bij de randjes van je bh. Door het koude weer zal je minder zweten waardoor het schuren afneemt.

5. Winterbody

Voor sommigen is hardlopen een soort meditatie, voor anderen is het een sociaal iets. Maar voor velen van ons, is het een vorm van fitness. Je kunt nu al beginnen met werken aan je winterbody zodat je er op je best uit zal zien tijdens het kerstdiner.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e261eb1c4f84', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });