Aha! Dit is waarom je rood kan worden door alcohol

Het is niet iets wat je moet negeren.

Lees ook

Als het gaat om onze drinkgewoontes, zouden we zeggen dat we behoorlijk op de hoogte zijn. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen rood worden als ze alcohol drinken?

Alchohol Flush reactie

Het blijkt dat degenen die een rozig tintje krijgen last kunnen hebben van iets dat bekend staat als de ‘alcohol flush’ reactie. Volgens Business Insider, kunnen de bijwerkingen huidverkleuring, misselijkheid, hoofdpijn en een snelle hartslag zijn. Dit komt door de opbouw van de giftige stof acetaldehyde.

Lees ook: Uit eten? Deze dingen mag je niet meer doen

Problemen

Onze levers zetten dit automatisch om in acetaat, wat veiliger is voor ons lichaam. Maar bij degenen onder ons die last hebben van de ‘alcohol flush’ reactie gebeurt dat een stuk trager. Dit betekent dat de acetaldehyde langer in hun lichaam blijft hangen en dit kan leiden tot een hoger risico voor andere alcoholgerelateerde problemen. Een van de onmiddellijke reacties op alcohol is echter een rode teint of vlekken in het gezicht, nek of schouders.

Preventie methode

Men denkt dat deze reactie genetisch is bepaald. Hoewel er geen oplossing voor bestaat, wordt aangeraden dat de betrokkenen moeten stoppen met het gebruik van alcohol, als preventie methode. Maar, zoals altijd, moet je ervoor zorgen dat je op een verantwoorde manier drinkt om gezondheidsproblemen op lange termijn te voorkomen. Of je nu last hebt van roodheid als gevolg van drank of niet.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Pitch Perfect 3

Laatste nieuws

Zie ook