Dit is de meest voorkomende reden waarom mensen ontslag nemen

Heb jij hier ook last van?

Lees ook

Ooit overwogen om je baan op te zeggen, maar niet zeker of je een goede reden hebt om de stabiliteit te verlaten? Als je je manager echt niet kunt uitstaan, is dat misschien reden genoeg.

Onderzoek

In een onderzoek, uitgevoerd door Gallup, blijkt dat de meest voorkomende reden voor ontslag een vervelende manager is. Meer dan 80% van de ondervraagde gaven aan dat dit hun reden was om hun baan op te zeggen. Ze voelde zich niet meer prettig op werk en sommige werden zelfs ‘gepest’. Ook gaven ze aan dat ze niet het gevoel hadden dat er een oplossing was voor dat probleem.

Lees ook: 5 Tips voor een betere balans tussen werk en privé

Manager

Gallup schreef dat je manager heel veel verschil kan maken in hoeverre je het naar je zin hebt op je werk. Een goede manager zal je ondersteunen en motiveren, wat je werk een stuk leuker maakt. Een slechte manager doet juist het tegenover gestelde en kan je werkdag tot een hel maken. Het onderzoek benadrukte ook dat bedrijven tekortschieten in het aannemen van goede managers. Dit zou komen omdat ze geld uit te geven aan vrijwel alles behalve in het investeren van goed personeel. 

Ook blijkt dat mensen die om deze reden ontslag nemen, het zien als ontslag nemen van hun baas en niet per se van het bedrijf. 

Bron: Glamour UK | Beeld: Spotlight

Laatste nieuws

Zie ook