Het moment wanneer de meeste mensen huilen tijdens een bruiloft

En het is niet tijdens het 'ja' woord.

Bruiloften zijn behoorlijk emotioneel – van de ontroerende toespraken tot de eerste dans. Er zijn veel momenten waarop de meesten van ons een traantje moeten wegpinken. Maar heb je je ooit afgevraagd wat het moment is waarop de meeste huilen tijdens de speciale dag?

Onderzoek

Trouwverzekeringsmaatschappij Protectivity onderzocht 1.000 mensen om uit te vinden op welke momenten we tijdens een bruiloft het meest geëmotioneerd worden.

Lees ook: Aha! Daarom knielen mannen tijdens een huwelijksaanzoek

Verloren vriend

Het blijkt dat de voornaamste reden voor de tranen, het zien van een lang verloren vriend of familielid is. Zo geeft 37,72% van de deelnemers aan dat dit hét moment is dat ze een zakdoekje nodig hebben. Natuurlijk staat de ceremonie ook hoog op de lijst. Zo gaf 36,03% aan dat ze moeten huilen tijdens het uitwisselen van de geloftes. En 35,73% wordt emotioneel als de bruid naar het altaar loopt.

Verveling

Er zijn ook momenten die onze aandacht minder trekken. Zo zou 31,74% van de deelnemers hun telefoon het meest controleren door verveling tijdens het avondprogramma en 28,34% tijdens het eten. 

Speciale dag

Maar het is duidelijk dat mensen dol zijn op bruiloften. Van het zien van vrienden en familieleden tot het delen van de ervaring op Instagram. De dag staat in het teken van de liefde en niets is dan zo fijn om hier bij betrokken te zijn. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Bride Wars

Laatste nieuws