Marie Claire’s weekendtips

Dit is er aankomend weekend te doen.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

BE-KIND Clean Up

Waarschijnlijk ken je de repen van BE-KIND wel, met verantwoorde ingrediënten. Het bedrijf heeft dit jaar een actieweek georganiseerd waarin ecologische bewustzijn onder de mensen wordt gecreëerd. Vandaag en morgen kun je nog meehelpen om Nederland wat schoner te maken. Wat houdt dat in? Haal een eco-vuilniszak op bij de aangegeven locatie, om zwerfafval op te ruimen. Wanneer je een gevulde zak afval terugbrengt naar de locatie, zorgt BE-KIND voor de juiste verwerking en ontvang jij een gratis doosje met BE-KIND repen. 

Alle kleine beetjes helpen. Dus doe mee! 

Wanneer en waar:
Donderdag 17 oktober | Markthal, Rotterdam
Vrijdag 18 oktober | Grote Markt, Den Haag 

Tentoonstelling Thierry Mugler: Courturissime 

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het mooiste dier op aarde: de mens. Om dit wezen te verheerlijken gebruik ik alle middelen die ik tot mijn beschikking heb: mode, shows, parfums, fotografie, video…” Aan het woord: de Franse kunstenaar Thierry Mugler. In de overzichtstentoonstelling zijn meer dan 150 outfits te zien, naast accessoires, toneelkostuums, clips en video’s. 

Wanneer:
Van 13 oktober 2019 tot en met 8 maar 2020

Waar: 
Kunsthal Rotterdam 
Museumpark
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

ADE Hangover 

Na een week gefeest te hebben, is het tijd om bij te komen. Dit kan uiteraard lekker in bed of op de bank. Maar voor degenen die liever een luchtje gaan scheppen, kun je terecht bij de ADE Hangover op de NDSM. Relax in het bubbelbad, zweet je kater eruit in de sauna of struin langs de marktkraampjes. Enne, toegang is gratis! 


Wanneer: 
Zondag 20 oktober | 12:00 tot 23:00 

Waar: 
NDSM Werf 

Modest Fashion

Het is honderd jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen in Nederland en sindsdien zijn er veel vrijheden bij gekomen. Zo kunnen we ervoor kiezen om met blote benen de deur uit te gaan of juist verhullende kleding dragen, zoals de modest fashiontrend laat zien. Deze vrijheid wordt gevierd met de tentoonstelling Modest fashion in Stedelijk Museum Schiedam, waar blitse bedekte mode wordt gekoppeld aan moderne kunst. 

Wanneer:
21 september 2019 tot en met 9 februari 2020

Waar:
Stedelijk Museum Schiedam 
3111 HD Schiedam

Bron: Jessica van Zanten, Het Parool | Beeld: Jason Lloyd-Evans, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook