Wow: deze vijf beautymistakes laten je ouder lijken

Dat willen we niet hebben.

Lees ook

Lekker donker rondom je ogen, een felle lipstick en blush op je wangen. Het zijn producten die we allemaal dagelijks gebruiken. Wil je voor eeuwig verbonden zijn met de jongere versie van jezelf? Dan tippen wij de make-up gewoontes waarvan je zo snel mogelijk afscheid van moet nemen.

Deze vijf producten laten je namelijk juist ouder lijken.

Te donkere lippenstift

Donkere tinten zoals bruin en bordeauxrood zijn kleuren die opvallen. Tijdens het ouder worden, worden je lippen minder vol. Door een donkere kleur lippenstift te gebruiken, lijken je lippen alleen maar dunner te worden. Kies daarom voor een mooie gloss of een lichtere kleur.

Lees ook: Zo kom je het snelst van een koortslip af

Foundation met volle dekking

Een foundation met volle dekking is perfect om te gebruiken als je veel oneffenheden hebt. Maar laat de flacon achterwege wanneer je je jonge huid de hoofdrol wilt laten spelen. Foundation gaat in de fijne lijntjes van je huid zitten, waardoor je de rimpels en lijntjes in je gezicht juist meer benadrukt. Daarnaast absorbeert foundation met een vollere dekking vocht, terwijl een verouderde huid juist veel vocht nodig heeft omdat je huid steeds droger wordt. Gebruik daarom liever een BB Cream of meng je foundation met wat dagcrème om vocht in te brengen.


Eyeliner rondom je ogen

Teveel eyeliner rondom kan niet altijd even goed uitpakken. Als je eyeliner gebruikt, zowel onder je ogen als boven, lijken je ogen kleiner dan dat ze in werkelijkheid zijn. Daarnaast benadruk je hiermee de eventuele donkere kringen rondom je ogen.

Ook tijdens regenachtig weer – wanneer je eyeliner onder je ogen begint uit te lopen – krijg je een ontzettend vermoeide blik. Probeer juist alleen eyeliner boven je oog te gebruiken. 

Te lichte concealer

We hebben allemaal wel eens last van donkere kringen onder onze ogen, maar smeer er een beetje concealer op en ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch is het gebruik van een te lichte concealer nooit iets positiefs. Het zorgt ervoor dat je de kringen onder je ogen nog beter zult zien en het kan je gezicht bleek laten ogen. Een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur is perfect en zorgt voor het beste effect.

Felle blush

Lekker roze wangetjes omdat je vindt dat je er wat dof en grauw uitziet? Het is niet een heel goed idee. Een felle blush maakt je namelijk heel erg hard in je gezicht. Je kunt beter gebruik maken van een wat zachtere en lichtere blush. 

Bron: Beau Monde | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook