Miljuschka Witzenhausen: ‘Mijn moeder heeft alles opgegeven’

Heftig.

Lees ook

Hoewel presentatrice Miljuschka Witzenhausen vaak haar lippen op elkaar houdt als het om haar familiegeschiedenis gaat, is ze in de laatste aflevering van Chantal’s Pyjama Party openhartig over de verschrikkelijke gebeurtenissen binnen haar familie

Koken

Chantal Janzen is bij de presentatrice slash tv-kok op bezoek, en Miljuschka zou zichzelf niet zijn als er niet iets lekkers wordt gekookt. De twee bakken samen een taart, en als Miljuschka appels begint te snijden kan Chantal het niet laten om er een opmerking over te maken. “Oké, rustig. Met jouw familieachtergrond en een mes in je hand…”, grapt ze. “Die doen dat meestal niet met messen hoor, maar met vuurwapens”, aldus Miljuschka. 

Lees ook: Marco Borsato bevestigt affaire 


Vroeger

Het gesprek wordt al snel opengebroken en Chantal vraagt naar haar familieverleden. “Wist jij als kind al hoe de vork in de steel zat in de familie?”. “Ja natuurlijk”, begint Miljuschka. “Als je familie nationaal erfgoed is en iedere dag op de voorpagina van de krant staat, of de opening van het NOS journaal is, dan ontgaat je dat niet”, aldus Miljuschka.

“Ik had een super sterke moeder die studeerde, baantjes had tegelijkertijd, een heel gezin runde, maar daarnaast eigenlijk ook constant werd geterroriseerd door familie”, vertelt ze verder. “Het was voor mij dan ook des te meer een bevrijding toen ze besloot te gaan getuigen.” 

Moeder

Voor Miljuschka is dit een erg lastig onderwerp. De presentatrice barst dan ook in tranen uit als ze meer over haar moeder vertelt. “Mijn moeder heeft alles opgegeven. Haar persoonlijke vrijheid, dat is niet wat je wilt voor iemand van wie je zoveel houdt. En gewoon even naar de supermarkt gaan of afspreken met vrienden kan niet meer. En als dat allemaal voor niets was geweest, was dat heel zuur geweest. Maar dat is het dus niet geweest.”

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook