Zo creëer je de ‘perfecte’ skincare routine voor de herfst

Volgens dermatologen.

Lees ook

Met de herfst in volle gang, is het tijd om over je huid te praten. De herfst brengt koeler weer en een daling van de luchtvochtigheid met zich mee. Wat kan zorgen voor een geïrriteerde en droge huid. Met de warmte van de kachel, is het een nachtmerrie voor je huid. Om irritaties te voorkomen, zijn hier de vijf top tips van dermatologen.

Voedende moisturizer

Neem afscheid van de olievrije vochtinbrengende crème die je de hele zomer hebt gebruikt. Het is tijd om over te stappen op een stevigere hydratatie. Kies voor een voedende crème met ceramiden. Dit zijn essentiële en gezonde vetzuren die van nature in de huid voorkomen, maar die tijdens de koudere maanden moeten worden aangevuld. 

Lees ook: Een paar vegan beautymerken voor je op een rij

Bodylotion

Zodra de warmte van de zomer weggaat, kan je huid geïrriteerd en droog aanvoelen. Dat komt doordat er in de herfst veel minder vocht in de lucht is en dit is nodig om je huid gehydrateerd te houden. Vochtinbrengende middelen zorgen dus goed voor je huidbarrière, waardoor je je hydratatie behoudt en de buitenste huidlaag wordt beschermd.

Minder scrubben 


Zoals hierboven al werd gezegd, is je huid in het najaar een stuk droger. Scrubben kan je huid beschadigen en nog meer uitdrogen. Als je toch wil scrubben is het belangrijk dat je zorgt voor een goede naverzorging. 

Vitamine

Om je huid en haar mooi en glanzend te houden is het nodig om al de benodigde vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen. Vitamines in je voeding hebben een positieve invloed op je huid. De belangrijkste vitamines voor je huid zijn vitamine A, C en E. Vooral als je rookt is vitamine E van groot belang. Naast de antioxidanten zijn de B-vitamines ook belangrijk. Zeker als je veel last hebt van stress is het verstandig om extra vitamine B in te nemen. En dan vooral vitamine B2, B3, B5, B6 en B8.

Investeer in een luchtbevochtiger

Verhoog de hydratatie in je huis met behulp van een luchtbevochtiger. Voor het beste resultaat zet je ‘m aan, zodra je ook de verwarming omhoog draait. 

Bron: Glamour UK | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook