5 Tips voor een succesvolle internationale carrière

Take notes.

Lees ook

Werken in het buitenland is voor veel van ons een droom. Jammer genoeg vinden de meesten het toch lastig om hier een werkelijkheid van te maken. Het is niet alleen een mooie stap in je carrière, maar kan er ook voor zorgen dat jouw eeuwigdurende reislust eindelijk wordt gestild. Droom jij er ook van om carrière te maken in het buitenland? Wij hebben een paar handige tips.

1. Vraag je af waarom je naar het buitenland wil

Voordat je de beslissing maakt om alles op te geven en naar het buitenland te vertrekken, is het belangrijk om jezelf eerst af te vragen waarom je dit wil. Wil je naar het buitenland omdat je daar stappen kunt maken in je carrière of omdat je droomt van een Instagram waardige lifestyle? Je zult het grootste deel van de week bezig zijn met werken, het is daarom belangrijk dat ook de baan je aanspreekt.

Lees ook: 4 Carrièrelessen die je van je ouders kunt leren

2. Onderzoek de visum vereisten

Je opties om in het buitenland aan het werk te gaan kunnen beperkt zijn door vereisten op het gebied van paspoort en visum. Bekijk vooraf welke mogelijkheden je hebt en hoe de procedure eruit ziet om het papierwerk te regelen voor jouw ideale bestemming.

3. Houd alle opties open


Wanneer je internationale ervaring op wil doen om je carrière een boost te geven, overweeg dan ook minder voor de handliggende bestemmingen. Als je verhuist naar een bestemming met een ontwikkelde economie, zoals Londen, Hong Kong of Tokio, is de kans groot dat je te maken krijgt met veel concurrentie. In een opkomende economie heb je minder last van concurrentie, en toch meer dan genoeg kansen. Let er bij de keuze voor een bestemming vooral op of de markt aan het groeien is.

4. Overleg met je werkgever

Wil je graag naar het buitenland, maar heb je het ook naar je zin bij je huidige werkgever? Kijk samen met je baas naar de opties. Binnen internationale organisaties is er vaak de mogelijkheid om intern te solliciteren voor een functie in het buitenland. Zo hoef je niet gelijk opzoek naar een andere baan. 

5. Zoek zoveel mogelijk contact

Een internationale verhuizing is zwaarder dan het lijkt. Je zult je in een geheel nieuwe omgeving bevinden, zonder bekenden om je heen. Ook heimwee kan een grote rol gaan spelen. Het vinden van een vriend of collega die je wegwijs kan maken in je nieuwe woonplaats kan een groot verschil maken, met name als je van plan bent om daar lang te blijven. Bedenk daarom al voor vertrek hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen op de plaats van bestemming.

Bron: Walters People | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook