4 Manieren om je droomcarrière te ontdekken

Maak een selectie!

Lees ook

Een baan vinden die alles heeft wat je zoekt is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij vier eenvoudige manieren om je droombaan te vinden voor je op een rijtje gezet. 

1. Meditatie

We hebben allemaal een intuïtieve stem. Het spreekt in fluisteringen, verlangens en wriemelende gevoelens. De beste manier om het te horen is door middel van dagelijkse meditatie. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet urenlang met gekruiste benen te zitten. Tien minuten per dag is meer dan genoeg.

Uitdaging: Mediteer 21 dagen lang en kijk of je nog steeds zeker bent over je werkkeuze.

Lees ook: Het hebben van een BFF op werk maakt je succesvoller

2. Je krachten liggen achter je angst

Angst kan veel dromen verpesten. Maar wat als angst eigenlijk een teken is dat je op de goede weg bent? Onze krachten liggen bijna altijd aan de andere kant van onze grootste angsten. Dus als je een geheime droom hebt die je bang maakt, haal dan eens diep adem en ga ervoor. De enige manier om angst te stoppen is door het onder ogen te komen.

Vraag: Als je niet bang was, wat zou je dan doen?

3. Omarm je eigenaardigheid

Laat mensen zien wie je werkelijk bent, ongeacht hoe raar je dat ook vindt. Kijk naar je eigenaardigheden en gebruik ze als een selectie proces. Scheid mensen (bazen, banen) die niet echt bij je passen. Als je je eigen ‘ik’ omarmt en mensen laat zien wie je écht bent, dan gebeuren er drie verbazingwekkende dingen:


1. Waarderen mensen je werkelijke ik niet? Zij zullen verdwijnen en dat is alleen maar goed.

2. Je vindt mensen die goed bij jou passen.

3. Banen die geïnteresseerd zijn in je eigenaardigheden zullen verschijnen.

Uitdaging: Schrijf 10 dingen die raar en prachtig over je zijn op. 

4. Je voorbeelden

Kijk naar welke mensen jouw inspireren. Die bronnen kunnen een teken zijn van wat jij uiteindelijk wil bereiken in je leven. Als je bijvoorbeeld inspiratie haalt uit bekende schrijvers, kan dat een teken zijn dat je daar iets mee wil gaan doen. 

Uitdaging: Schrijf een lijst van de vijf (levende of overleden) mensen op die je het meest inspireren. Schrijf voor elk van hen de drie kwaliteiten die je het meest bewondert. Kijk dan naar de lijst in zijn geheel en omcirkel de drie woorden die het meest met jou overeenkomen of die je graag zou willen beheersen.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook