Science says: ‘knappe’ mensen hebben minder geluk in de liefde

En dat komt door deze ene reden...

Say, what?! Kennelijk hebben mensen die hun uiterlijk mee hebben, minder geluk in de liefde. Althans, als we een studie mogen geloven. 

Onderzoek 

Uit het onderzoek, uitgevoerd door sociale psychologie onderzoekers aan de Harvard University, bleek dat goed uitziende mensen meer moeite hebben met het onderhouden van langdurige relaties. 

Hoofdonderzoeker van de studie, Christine Ma-Kellams, vertelde dat ze geïnteresseerd was in het onderzoek, omdat er in de meeste literatuur vaak wordt opgemerkt dat aantrekkelijke mensen het meeste geluk hebben. Verwijzend naar “the beauty premium”. ‘Knappe’ mensen zouden meer geld verdienen tijdens hun carrière dan minder aantrekkelijke collega’s. Ook zouden ze meer aandacht krijgen, zowel op school als op werk. 

Lees ook: Science says: je bent single omdat je te veel zelfvertrouwen hebt 

Teveel mogelijkheden 

Door haar eigen onderzoek, kreeg ze antwoord of ‘fysiek aantrekkelijke’ mensen echt meer geluk hebben. Enne, het blijkt dat ze minder snel geluk in de liefde hebben. En een van de belangrijkste reden die in het onderzoek naar voren komt, is omdat ze te veel mogelijkheden hebben… 

Ma-Kellams legt uit: “Aantrekkelijkheid geeft je meer mogelijkheden op het gebied van relatiealternatieven, waardoor het moeilijker wordt om de relatie te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. In die zin, is het hebben van te veel andere opties waarschijnlijk niet bevorderlijk voor een lange levensduur van de relatie.”

Bron: Marie Claire AU | Beeld: BSR

Laatste nieuws