6 Redenen waarom het een slecht idee is om je ziek te melden

En waarom je toch beter naar kantoor kunt gaan.

Lees ook

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; het is donker, regenachtig, koud en ellendig. Het enige wat je wil doen is onder je dekbed blijven liggen. Don’t hate us, maar er zijn een aantal redenen waarom je beter naar kantoor kunt gaan.  

1. Schuldgevoel 

Je probeert je te concentreren op de volgende aflevering van het tweede seizoen van Baby, maar het enige waar je aan kunt denken is hoe schuldig je je voelt. Ben je dan niet toegewijd aan je werk als je net alsof doet dat je ziek bent? Is dit slecht voor je karma? Is het nu een chaos op werk zonder jou? Waarschijnlijk vliegen deze vragen de hele dag door je hoofd, terwijl je juist probeert te ontspannen. Niet ideaal dus.

Lees ook: 4 Carrièrelessen die je van je ouders kunt leren

2. Eenzaam

Alleen thuis liggen maakt mensen vaak deprimerend en eenzaam. Combineer dat met het saaie weer en de overweldigende schuldgevoelens en je staat in de rij voor een ellendige dag. Kon je nu toch maar weer even met je werk BFF kletsen. 

3. Achterlopen 


Was je van plan om die ene vervelende taak uit de weg te gaan? Morgen moet je ‘m nog steeds doen. En niets is zo vervelend om een inhaalslag op werk te maken. Daarnaast heb je ook nog de dubbele werklast die je moet doorstaan. Stressvol, dus. 

4. Angst 

Elke keer als je baas je om een ‘klein gesprek’ vraagt, schiet je in paniek. Waarschijnlijk wil je baas alleen maar de cijfers of wekelijkse planning met je doornemen, maar toch heb je telkens een kleine paniekaanval als je baas weer eens even wil gaan zitten… 

5. Junkfood 

De kans is groot dat je geen zin hebt in een healthy meal. Een dag in bed blijven, brengt meestal veel koolhydraten met zich mee. Niets ergs aan, maar tel dat op bij de schuldgevoelens die je al had. Wedden dat die tweede bak ijs ineens een stuk minder lekker smaakt?

6. Opgesloten in huis

Tenzij je ver genoeg van je huis woont, anders zit je heel de dag opgesloten in huis. Je ‘vrije’ dag wordt dus niet zoals je normale vrije dagen. Geen lunches in je favoriete restaurants, geen lange wandelingen door het park en geen uitstapjes naar musea en tentoonstellingen. De lijst van dingen die je eigenlijk kunt doen in je vrije tijd, wordt ineens een stuk korter. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: No Strings Attached

Laatste nieuws

Zie ook