3 Fouten die je maakt als je verhuist voor de baan van je partner

Een vergissing als het puur om financiën gaat.

Lees ook

Je partner krijgt eindelijk die lang verwachte promotie, maar er zit een addertje onder het gras. Dit betekent wel dat jullie naar een andere stad moeten verhuizen. En jouw carrière dan? Om ervoor te zorgen dat jullie hier geen spijt van gaan krijgen, probeer dan deze drie meestvoorkomende fouten te voorkomen. 

1. Puur financieel 

Geld is van essentieel belang om in overweging te nemen bij deze grote beslissing. Maar als je dit als enige reden gebruikt om de baan aan te nemen, dan kan dit averechts werken. Houd ingedachte dat je het leven van je partner ook drastisch omgooit. Praat over jullie onderliggende psychologische angsten en sociale zorgen. 

Lees ook: 5 Tips voor een betere balans tussen werk en privé


2. Kortetermijndenken 

Denk niet op korte termijn, maar kijk juist wat dit voor jullie in toekomst betekent. Willen jullie ooit terug naar de stad waar jullie je leven hebben opgebouwd? Of zie je het wel zitten om voor een langere periode naar het buitenland te vertrekken? Het kiezen van een thuisbasis in een ander land of stad, brengt emoties met zich mee. Enne, het laatste wat je wil is dat de een heimwee krijgt naar thuis en hierdoor je relatie stukloopt. 

3. Cheerleader 

Leuk dat je een supporter bent voor je partner en dat je hem graag ondersteunt, maar zwijg niet als je je niet zo voelt. “Koppels waarvan de één het gevoel heeft dat hij/zij het niet zo ‘goed’ doet, voelen dat ze een ‘cheerleader’ voor de ander moeten zijn. Hierdoor deel je niet je angsten en heb je sneller een conflict, dan koppels die elkaar wederzijds steunen”, zegt Jennifer Petriglieri, auteur van het boek Couples that Work. 

Probeer het probleem samen op te lossen. Praat in de ‘wij’ vorm, aangezien jullie het met elkaar moeten doen. En geef ook elkaar niet de schuld. Probeer tot een oplossing te komen zodat jullie elkaar allebei steunen in de keuze die jullie samen moeten maken. 

Bron: Huffpost | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook