Zo houd je je suède items het mooist

Handig.

Lees ook

Veel van ons zijn gek op suède, ondanks het onderhoud dat gepaard gaat met het bezit van het materiaal. Wij hebben een aantal top tips voor het netjes houden van je suède tassen, jassen en schoenen.

1. Het beschermen

We raden sterk aan om alle suède items waterdicht te maken voordat je ze draagt. Dit voorkomt dat er vlekken ontstaan als er iets op gemorst wordt en het maakt suède ook makkelijker schoon. Besproei het item 1 tot 2 keer per jaar met een waterafstotende spray.

Lees ook: De 6 styling hacks die je wil weten


2. Het schoonmaken

Koop een suèdeborstel om stof en vuil af te borstelen. Als er slijtage en oppervlaktevuil is, kan een suede steen/gum worden gebruikt om het meeste vuil te verwijderen

3. Het bewaren

Als je je suède items niet draagt, houd ze dan afgedekt in een doos of dust bag om stofophoping te voorkomen. Als je suède items erg vies zijn, wordt er aangeraden om ze naar een professional te brengen om ze schoon te laten maken. Een professional kan modder, vuil en zoutvlekken verwijderen. Inkt is vrij permanent, dus houd inktpennen gesloten en ver weg van suède en leer.

4. Het dragen

Je kan al het schoonmaak gedoe voorkomen, door slim om te gaan met je outfits: Denk altijd twee keer na bij het dragen van donkere denim met lichtgekleurde suède schoenen of een portemonnee. De denim kan vlekken achterlaten. En, hoewel het waterdicht maken van je suède items helpt als het gaat om het bescherming, is het toch beter om ze bij slecht weer niet te dragen. 

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook