De 8 fases die je doormaakt als je na het stappen gaat eten

Zo herkenbaar.

Lees ook

Na een avondje stappen met je vriendinnen, denken jullie nog maar aan één ding. Enne, dat is natuurlijk eten. Want met een lege maag gaan slapen is geen optie. Dit zijn de 8 stappen die je meemaakt. 

1. Het begint dus met honger… 
Op het ene moment ga je nog uit je dak in de kroeg of in de club, maar dan opeens voel je dat je lijf iets anders wil dan drank: eten, vet eten! 

2. Het water-in-de-mond-moment
Je waggelt of fietst naar je favoriete eettent, doet de deur open en dan loopt het water je in de mond.

3. De bestelfase
Zo veel keus. Lastig, vooral omdat alle lettertjes op de kaart of aan de muur toch een beetje draaien. En je hebt eigenlijk zin in alles: patat, pizza, kebab, kapsalon, kom maar door! 


4. Aanvallen
Daar is je eten! Je duikt erop alsof het ’t laatste avondmaal is. Geen tijd te verliezen. Dat het ongeveer tienhonderd graden is, maakt niet uit. Je merkt het ook niet (dat komt pas bij stadium 7). 

5. Het niet-in-de-spiegel-kijken stadium  
Overal saus en eten. De etiquette van nachteten zijn precies tegenovergesteld aan die van overdageten: je graait met je handen naar alles wat eetbaar is en hoe je eruitziet maakt ook niet.

6. After ‘midnight’ dip
Net zo snel als de honger kwam, maakt ’t plaats voor algehele malaise en moeheid. Je wil slapen. Dat kan in de eettent zelf gebeuren, maar als je ’t eten mee naar huis neemt, word je zomaar wakker naast een half opgegeten broodje of pizza op de bank.

7. De heb-ik-gisteren-een-staalborstel-gegeten-fase
Je wordt wakker, gaat ’s wat met je tong door je mond en schrikt je kapot: je gehemelte bestaat nog slechts uit een paar zielige draadjes. Oeps, had je gisteravond nou maar niet zo snel die warme midnight snack weggewerkt… 

8. De je-stinkt-een-uur-in-de-wind fase 
Je gaat je bed maar ’s uit, want die geur die uit je poriën komt wil je zo snel mogelijk van je afwassen. Na een douche denk je dat het wel weer meevalt, maar dat is jezelf voor de gek houden: iedereen ruikt het… 

Bron: Upcoming | Beeld: Set It Up

Laatste nieuws

Zie ook