Bewezen: vrouwen kunnen beter autorijden dan mannen

Einde discussie.

Vrouwen hebben al jaren te maken met seksistische grappen over hun rijgedrag. Hoe vaak heb je al gehoord dat je niet kunt fileparkeren? Of dat je te langzaam rijdt? Precies. Maar nu blijkt dat vrouwen beter op de weg zijn. 

Onderzoek 

Een nieuw onderzoek toont aan dat, als het gaat om autorijden, vrouwen in feite beter zijn in het besturen van een auto dan mannen.

Prijsvergelijking site Confused heeft dit onderzoek uitgevoerd, om te kijken wie er betere chauffeurs zijn. Ze analyseerden de statistieken van verzekeringen, criminaliteit en rijexamens. Enne, daaruit bleek toch echt dat vrouwen beter zijn op de weg. 

Lees ook: De 10 vriendinnen die elke vrouw in haar leven heeft

Verkeersovertredingen 

Uit de gegevens blijkt dat vrouwen minder verkeersovertredingen begaan, terwijl mannen zich vaker schuldig maken. Zo maken mannen zich eerder schuldig aan het rijden onder invloed en het rijden zonder verzekering. Daarnaast bleek ook dat vrouwen minder vaak betrokken zijn bij een ongeval. 

Run the road

Hoewel dit erop wijst dat vrouwen het superieure geslacht zijn al het gaat om autorijden, duurt het wel langer voordat zij hun rijbewijs halen. Volgens het onderzoek, hebben vorig jaar meer vrouwen hun rijexamen afgelegd dan mannen. Wel is gebleken dat zij vaker het examen moeten afleggen. 

Vrouwen moeten misschien wel vaker het rijexamen afleggen, maar als ze eenmaal op de weg zijn, zijn zij de baas. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Rough Night

Laatste nieuws