Met deze 5 stappen kom je van je kriebelende trui af

Niets is zo vervelend als jeuk.

Lees ook

Je hebt vast wel eens te maken gehad met een kriebelende trui. En waarschijnlijk is het je minst favoriete sweater. Maar gelukkig hebben we een simpele oplossing, zodat je straks je mooie trui weer aan kunt, zonder dat je overal jeuk hebt.

Verzorging

Om je kriebelige trui, minder kriebelig te maken, hoef je ‘m alleen maar de juiste verzorging te geven. En met deze vijf stappen kom je er wel. 

Lees ook: Deze jurk is dé trend van dit seizoen


Vijf stappen

  1. Draai je trui binnenstebuiten en dompel ‘m onder in koud water met een paar eetlepels witte azijn er in. Zorg ervoor dat alle vezels ondergedompeld zijn, haal je trui na 15 minuten eruit en giet af. 
  2. Terwijl de trui nog nat is, masseer je zachtjes wat conditioner in de vezels. Vermijd het uitrekken en gebruik geen goedkope conditioner. Daar zit namelijk vaak was in verwerkt en dat kan ervoor zorgen dat je trui er minder mooi uit gaat zien. 
  3. Laat de conditioner 30 minuten op de vezels van je trui zitten en spoel daarna grondig uit met koud water. Druk zachtjes het overtollige water uit de trui. Let op dat je het kledingstuk niet uitrekt. 
  4. Laat je trui plat op een handdoek drogen. Zodra je trui volledig droog is, vouw ‘m netjes op. Stop het daarna in een grote zak met ritssluiting. 
  5. Plaats je sweater nu in de vriezer en laat ‘m er een nachtje in zitten. In de ochtend: geen kriebelende trui meer! 

Waarom het werkt? De azijn en conditioner verzachten de vezels, terwijl het bevriezen voorkomt dat de kortere vezels uitsteken. 

Allergisch 

Voordat je in de weer gaat met je trui, controleer altijd eerst van welke stof je trui gemaakt is. Het kan namelijk zijn dat je allergisch bent voor de natuurlijke vezels. Enne, mocht dit het geval zijn, dan zal geen enkele hoeveelheid weken en invriezen je helpen. 

Bron: Glamour US | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook