Science says: sex zorgt voor een goede nachtrust

It's getting hot in here.

In slaap vallen (en in slaap blijven) kan een ware nachtmerrie zijn. Misschien heb je alles geprobeerd, van het tellen van schapen tot het nuttigen van allerlei slaapmiddelen. Voor die mensen hebben wij hebben goed nieuws! Sex hebben voor het slapengaan kan de sleutel zijn tot een goede nachtrust.

Onderzoek

Michele Lastella, een slaaponderzoeker aan het Appleton Institute for Behavioral Science, ontdekte onlangs dat twee derde van de mensen beter sliepen nadat ze sex hadden gehad. Het blijkt echter wel dat vooral het orgasme dit veroorzaakte. 

Lees ook: Vrouwen kunnen beter autorijden dan mannen

Knuffelhormoon

Na een orgasme, geven onze lichamen aanzienlijke hoeveelheden van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine vrij, dat het niveau van het stresshormoon cortisol verlaagt, wat resulteert in een diepe ontspanning.

Orgasme

Terwijl 75% van de mannen altijd een orgasme bereikt tijdens de sex, meldt slechts 29% van de vrouwen hetzelfde. Uit onderzoek blijkt gelukkig dat het gewenste effect niet alleen wordt veroorzaakt door een goede finish. Sex leidt je namelijk even af, waardoor je alles los kan laten waar je je druk over maakt. Het is natuurlijk ook fysiek uitputtend. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Wolf of Wall Street

Laatste nieuws