Aha! Dít is waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Je bent niet de enige.

Lees ook

Tijdens het boetseren van onze wenkies hoort natuurlijk het epileren. En er kunnen dan wel eens gekke dingen gebeuren. Bijvoorbeeld het continu niezen bij elk uitgetrokken haartje. Maar hoe kan dat toch? Wij weten het antwoord.

Nare spier

The Cut vroeg het de universiteit van Columbia en het blijkt: je bent echt niet de enige epileer niezer. Het blijkt dat we een bepaalde spier hebben, genaamd: ‘Trigeminal nerve’. De spier verbindt het gezicht met het brein en veroorzaakt een sensatie tussen de twee. Deze spier bevat drie zogenoemde ’takken’ en de meest relevante is de oogheelkunde tak. De zenuwtak verbindt het hoornvlies, de iris, het voorhoofd, delen van de sinus en slijmvliezen in de neus en de huid van de oogleden, wenkbrauwen en neus. 

Oplossing

Wat betekent dat je tijdens het epileren van je wenkbrauwen die spier activeert. Gelukkig is er ook een oplossing, druk na het trekken aan het haartje op dat stukje huid. Dit zou het signaal blokkeren waardoor je niet meer hoeft te niezen. Wij weten in ieder geval wat we morgenochtend voor de spiegel gaan uitproberen!

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook