Dit is hoe je het meest uit een dag thuiswerken kunt halen

Blijf niet in je pyjama zitten.

Lees ook

Werk jij soms vanuit huis? Het is dan makkelijk om in je pyjama te blijven zitten, op de bank te kruipen en afgeleid te worden door Netflix. Maar dat hoeft niet zo te zijn als je onderstaande tips volgt. 

1. Blijf sociaal

Hoewel thuiswerken je een welkome afstand kan geven tot het kantoor drama, onderschat nooit het belang van interpersoonlijk contact tijdens je werkdag. Het is belangrijk dat je goed contact houdt met collega’s en je werkgever. Zo kun je sneller bij hun terecht en zij sneller bij jou.

Lees ook: Zo ga je om met een verkoudheid op werk

2. Blijf niet in je pyjama zitten

Er wordt niet van je verwacht dat je een dag lang in je mooiste jurk gaat zitten en met een vol opgemaakt gezicht voor je laptop zit. Maar wij raden je aan om je aan je ochtendroutine te houden zoals je een dag op kantoor zou doen. Hoewel het werken in je joggingbroek comfortabeler is dan je normale werkkleding, moedigt het je niet aan om in de juiste psychologische mentaliteit te komen voor een dagje werk.

3. Stel deadlines voor jezelf


Het beste advies voor het structureren van het werk thuis is timing. Over het algemeen is het het beste om je aan je gebruikelijke kantooruren te houden. Dit geeft je automatisch een structuur en helpt je om je op de aandacht te richten. De sleutel is om pragmatisch te zijn. Stel deadlines voor jezelf, zodat je op schema blijft. Enne, neem ook een korte rustpauze. De terugval na de lunch is een klassiek traag moment van de dag. Even bewegen en het veranderen van je omgeving zal je geest en je lichaam verfrissen.

4. Plan je maaltijden

In veel opzichten is het volgen van je eigen eetgewoonten gezonder buiten de kantooromgeving. Werken vanuit huis betekent dat je naar je lichaam kunt luisteren in plaats van te proberen je aan te passen aan de conventionele pauze- en lunchtijden. Je moet proberen de natuurlijke verleiding te vermijden om deze op te splitsen in de hele dag snoepen. Het vasthouden aan goede eetgewoonten is belangrijk voor een productieve dag. Bewaar indien nodig een kom met fruit in de buurt, zodat je niet elke keer naar de keuken wordt gezogen. 

5. Een goede werkruimte

Als je niet regelmatig thuis werkt, heb je misschien geen kantoor aan huis, maar het is beter voor de kwaliteit van het werk. Het is echt belangrijk om een fysieke ruimte voor het werk opzij te zetten en de slaapkamer als je toevluchtsoord te houden. Dit helpt bij de concentratie en geeft een signaal af aan anderen dat je je werktijd serieus neemt.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: My Sister’s Keeper

Laatste nieuws

Zie ook