Deze fun facts over Bridgerton wist je vast nog niet

Deze actrices uit de serie zijn ook in real life beste vriendinnen.

Lees ook

Het is de Netflix' popcornknaller van het moment: de serie Bridgerton. Een tweede seizoen laat hoogstwaarschijnlijk nog wel even op zich wachten, dus we moeten het maar even doen met deze fun facts.

1. Jonathan Bailey deed in eerste instantie auditie voor de rol van Simon

Jonathan Bailey, die Anthony speelt, deed in eerste instantie auditie voor de rol van de Duke of Hastings, die uiteindelijk naar Regé-Jean Page ging. “Ik was in gesprek met het productiebedrijf en Chris Van Dusen, de showrunner, over familie, de rol van mannen en vrouwen in de maatschappij en onze eigen ervaringen”, vertelt hij. “Ze zeiden: 'Heb je al nagedacht over de rol Anthony? We sturen je het script, want we denken dat het de perfecte rol voor jou is'.”

2. Queen Charlotte’s pruiken zaten niet bepaald lekker

De vele spectaculaire pruiken van Queen Charlotte waren naast de prachtige jurken een hoogtepunt van de serie. Ze zagen er echter vooral mooi uit voor de kijker, want lekker zaten ze niet. “Het zijn prachtige stukken, maar het was soms een uitdaging om ze te dragen. Het gewicht was niet niks”, aldus actrice Golda Rosheuvel.

3. Bridgerton had 7.500 kostuum-stukken

Een nieuw kostuumdrama creëren dat zich afspeelt in 1813, daar gaat veel werk in zitten. Het productieteam van de serie heeft een eigen kostuum huis moeten maken met daarin een enorme garderobe met duizenden originele, handgemaakte stukken. De kleding en sieraden kwamen van landen over de hele wereld, waaronder Spanje en Italië. Alleen al Phoebe Dynevor, die Daphne speelt, had al 104 verschillende kostuums om te dragen in de acht afleveringen die er zijn.

4. Bokser Will Mondrich is gebaseerd op een echte vechter

Acteur Martins Imhangbe, die de rol van Simons vriend and professioneel bokser Will Mondrich vertolkt, liet weten dat zijn personage gebaseerd is op de echte Britse bokser Bill Richmond.

5. De actrices die Eloise en Penelope spelen zijn in het echt ook beste vriendinnen

Claudia Jessie en Nicola Coughlan spelen in de serie beste vriendinnen en konden het erg goed met elkaar vinden. Zo goed, dat de twee ook buiten de serie om vriendinnen werden. “Met Claudia werken was zo makkelijk. Ze is de liefste persoon, zo open en zo'n getalenteerde actrice. We kregen zelfs de bijnaam Peneloise”, aldus Nicola.

6. De cast zit samen in een WhatsApp-groep

Ook na de opnames wilde de cast in contact blijven, maar dat bleek in corona-tijden niet zo makkelijk. De oplossing? Een WhatsApp-groep. “De lockdown maakte het moeilijk, maar gelukkig is Zoom en WhatsApp', zegt acteur Jonathan Bailey.

7. Spoiler Alert! Voor Nicola Coughlan was onderstaande ook een verrassing

Spoiler alert! Toen aan het einde van het seizoen Lady Whistledown werd onthuld, was dat voor iedereen een grote schok. En ook voor Nicola zelf was het een behoorlijke verrassing. Zij wist daar niks vanaf toen ze de rol kreeg en ontdekte het pas toen ze online op fan forums belandde. “Ik had maar een paar dagen om me voor te bereiden op de auditie, dus had de boeken niet gelezen. Toen ik erachter kwam, dacht ik: 'dat kan niet kloppen!' Het was echt een verrassing.”

Bron: Grazia | Beeld: Bridgerton, Netflix

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook