doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen?

Het is belangrijk om op verschillende punten te letten.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid als de stoelen er prachtig uit zien. Maar comfort is ook belangrijk, daarom een paar tips.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Een goede voorbereiding

Vraag jezelf af waar je de stoelen het meest voor gaat gebruiken. Is dit om ’s avonds een half uurtje op te dineren en om te gebruiken bij het ontbijt? Of voeg je daar nog een hele avond spelletjes spelen aan toe? Is het voor intensief gebruik, worden de stoelen veelal door kinderen gebruikt en wat is het lengteverschil tussen jou en je partner? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen als je nog niet weet welk model bij jullie past. Daarna kom je aan bij het materiaal en het kiezen van de kleur. Ga je voor die mooie velvet eetkamerstoelen in een licht beige tint met je pasgeboren baby en peuter van drie? Kijk ook nog even verder want misschien passen dezelfde stoelen, maar dan in een donkerdere kleur ook prachtig bij je eettafel en de geschilderde wand. Niet geheel onbelangrijke vragen voor het vinden van dé perfecte stoel.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De keuze is reuze

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt wat jouw wensen en eisen zijn, kun je beginnen aan het leukste gedeelte. Shopping time! Je komt vervolgens aan bij een walhalla met eetkamerstoelen. Echt álles is mogelijk. Lederen eetkamerstoelen, velvet eetkamerstoelen, draaibare stoelen, met armleuning of juist zonder armleuning, gecapitonneerd, een diepe zit of toch ondiepe zit, hoge rugleuning, een elegante gouden poot en ga zo maar door. Wat fijn dat jij je nou juist zo goed voorbereid hebt en weet wat je zoekt.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Tips

In eerste instantie valt jouw oog natuurlijk op het model welke jij het mooist vindt. En nee, daar ben jij zeker niet de enigste in hoor. Let bij de aanschaf van eetkamerstoelen op meer dan het uiterlijk alleen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de afmetingen en welke soorten poten er allemaal zijn. Zo kunnen niet alle hoogtes qua armleuningen onder elke eettafel en is een U-vorm poot niet voor elk gezinslid even prettig. Bedenk welke functies de stoelen zullen gaan hebben. Zo kan een draaistoel ook ineens pluspunten hebben. Bekijk daarnaast je eetkamertafel goed en meet de hoogte van de onderkant van het blad en afstand tussen de poten op. Nog een extra tip: wanneer je in de gelegenheid bent om de stoelen uit te proberen doe dit dan altijd zonder jas aan. Want: thuis ga je ook niet met je jas aan zitten, toch?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');