Zo houd je je geverfde lokken het langst mooi

Een celebrity colourist deelt enkele tips.

Het overgrote deel van de vrouwen – 82 procent om precies te zijn – verft haar haar ooit eens in haar leven. Behoor jij hierbij? Dan weet je vast dat het verven van je haar allesbehalve goedkoop is. Wil je de kleur zo lang mogelijk levendig houden en voorkomen dat het dof wordt? Dan heb je wellicht wat aan de waardevolle tips van celebrity colourist Nicola Clarke.

Haar tonen

Een goede toner kan je partner in crime zijn om je geverfde haar levendig te houden, zo deelt Nicola Clarke aan Stylist. “Toners worden gebruikt wanneer het haar wordt gebleekt of geverfd. Ze kunnen de kleurtonen versterken en ongewenste koperachtige kleuren verminderen.”

Pre-lockdown gingen we vaak naar een haarsalon voor een tonerbehandeling, maar tegenwoordig kun je een toner ook thuis gebruiken. Clarke deelt dat je dit één keer per week kunt doen door het aan te brengen op schoon en nat haar. Laat het vervolgens 15 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit.

Weekly detox

Naast het gebruik van een toner, vindt Clarke het ook wijs om je haar een zogenoemde wekelijkse detox te geven met een zuiverende shampoo. Een detox shampoo reinigt het haar zo grondig dat het je hoofdhuid en haar ontdoet van ongewenste stoffen. Denk aan mineralen en metalen in hard water en bepaalde parabenen die zich in haarproducten bevinden. Een gewone shampoo klaart dit klusje vaak niet goed genoeg.

Ga je op zoek naar een goede zuiverende shampoo? Dan vind je ze in webshops vaak onder de naam clarifying shampoo, purifying shampoo, deep cleansing shampoo of een detoxing shampoo.

Poeders

Je haarkleur behouden lukt uiteindelijk maar tot op zekere hoogte. Uiteindelijk zul je toch moeten dealen met uitgroei. In tijden van corona kunnen we alleen niet zo makkelijk naar de kapper om de roots bij te werken. Volgens Clarke is de uitgroei gelukkig wel verbazingwekkend makkelijk te maskeren met een poeder. “Er zijn tegenwoordig geweldige camouflagepoeders. Ik raad aan om deze tussen afspraken door te gebruiken.”

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws