Zo bereid je thuis een romantisch valentijnsdiner voor

Zo haal je de romantiek in huis!

Lees ook

Voor veel couples is het vaste prik om op Valentijnsdag romantisch te dineren in een restaurant, maar ook dáár steekt corona een stokje voor. Dan maar je eigen huis omtoveren tot een heus restaurant. Met deze tips waan je je in no time in romantische restaurantsferen.

Stel het perfecte menu samen

Je kunt zelf uren achter de pannen staan om het favoriete gerecht van je partner klaar te maken, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken. Bestel een maaltijd bij een geliefd restaurant of haal het af. Met een beetje planwerk kun je bovendien het perfecte menu samenstellen, je hoeft immers niet het voor-, hoofd- en nagerecht bij hetzelfde restaurant te bestellen. Haal nog wat lekkere drankjes in huis et voilà, je hebt het ideale menu. Enne, aan dat extra speciale dessert kun je ook makkelijker beginnen als je thuis bent.

Dek de tafel feestelijk

Op Valentijnsdag uitpakken met de tafelbekleding? Zeker doen! Maak het extra romantisch met een grote bos bloemen, leg een tafelloper op tafel en dek het servies net zo op als in een restaurant. Kies voor platte én diepe borden in rustige kleuren, chique wijnglazen en maak het af met gouden bestek.

Kies voor de juiste muziek

Ook een achtergrondmuziekje doet veel voor een romantische sfeer. Maak een playlist van jullie favoriete (romantische) nummers en speel dit op de achtergrond af.

Maak een menukaart

Heb jij de volledige regie over het eten gekregen en is het aan jou om je partner te verrassen met heerlijk eten? Geef de avond dan een restaurant feel door zelf een menukaart te creëren. Schrijf de gerechten onder elkaar op in sierlijke letters en leg het op het bord van je lief.

Kaarsen

Op Valentijnsdag mogen de romantische clichés best gevierd worden. Als finishing touch kun je een aantal kaarsen op tafel zetten om het extra knus te maken. Romantischer dan dit kan toch bijna niet? Enjoy!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Jonathan Borba

Laatste nieuws

Zie ook