Deze 10 romantische films brengen je direct in de Valentijnsstemming

Dat wordt streamen op Netflix en Videoland!

Lees ook

Hoe vier je Valentijnsdag beter dan onder een warme deken te kruipen en romantische films te bingen? Of je nu tegen je liefje op de bank aankruipt, kijkt met je best friend(s) of alleen streamt: onderstaande films brengen je direct in de Valentijnsstemming. Van klassieke romcoms tot sentimentele tranentrekkers, alles komt aanbod.

1. The Notebook

Do we need to say more? Ryan Gosling en Rachel McAdams spelen de hoofdrol in deze romantische film over jonge liefde en de uitdaging die klasse en status in de jaren veertig met zich meebracht. Een echte cultklassieker waar je geheid bij wegzwijmelt!

Te streamen op Netflix.

2. Pride & Prejudice

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jane Austens uit 1813. Met Keira Knightley in de hoofdrol die valt voor de rijke en gerespecteerde Mr. Darcy (gespeeld door Matthew Macfadyen).

Te streamen op Netflix.

3. Wat is dan liefde

Echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten, en dan voornamelijk haar nieuwe collega Gijs (Maarten Heijmans), een stukje moraal bij te brengen.

Te streamen op Videoland.

4. Notting Hill

In Notting Hill bloeit er tussen de populaire actrice Anna Scott (Julia Roberts) en de minder succesvolle boekenverkoper William Thacker (Hugh Grant) iets moois op. Maar al snel komt William erachter dat hun relatie niet zonder slag of stoot gaat.

Te streamen op Netflix én Videoland.

5. Zwaar Verliefd

De jonge, succesvolle dierenarts Isa (Barbara Sloesen) is een tikkeltje onzeker over haar lijf en de liefde. Ruben (Jim Bakkum) is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje.

Te streamen op Videoland.

6. About Time

Wanneer een jongeman ontdekt dat hij door de tijd kan reizen, bedenkt hij manieren om zijn liefdesleven zo perfect mogelijk te maken. Hij ontdekt echter al snel dat tijdreizen niet alles kan oplossen. Met Domhnall Gleeson en Rachel McAdams in de hoofdrol.

Te streamen op Netflix.

7. Eat Pray Love

Na haar scheiding, besluit Liz (Julia Roberts) haar leven drastisch om te gooien. Zo reist ze de wereld rond, op zoek naar lekker eten, spiritualiteit én ware liefde.


Te streamen op Netflix.

8. Hartenstraat

Deze romantische feelgood film speelt zich zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit 'dorpje' in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Met Marwan Kenzari, Bracha van Doesburgh, Georgina Verbaan, Susan Visser en meer.

Te streamen op Videoland.

9. Save the last dance

Een verhaal over een blank meisje met een passie voor dansen die verhuist naar een grotendeels zwarte buurt in Chicago. Wanneer een klasgenoot dezelfde liefde voor dansen deelt, wordt ze verliefd. Met Julia Stiles, Kerry Washington en Sean Patrick Thomas.

Te streamen op Netflix.

10. Someone Great

Als een muziekjournaliste gedumpt wordt door haar long-term vriend, zorgt ze ervoor dat ze een onvergetelijke meidenavond in New York met haar beste vriendinnen beleefd. Een Netflix Original waar de liefde tussen vrienden gevierd wordt. Met in de hoofdrollen Gina Rodriguez, Brittany Snow en DeWanda Wise.

Te streamen op Netflix.

Bron: GoodHousekeeping, Videoland, Netflix | Beeld: Notting Hill | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook