Genummerd schilderen als je geen inspiratie hebt!

Last van een inspiratieloos moment? Dit is dé oplossing.

Alle kunstenaars hebben dagen dat ze zich inspiratieloos voelen. Soms zelfs weken of zelfs maanden van inspiratieloosheid. Perioden van gebrek aan artistieke inspiratie zijn veel voorkomende fasen voor elke kunstenaar, heb jij last van een inspiratieloos moment? Of misschien wil je gewoon iets anders proberen maar kun je niets nieuws bedenken?

Dé oplossing

Door middel van schilderen op nummer voor volwassenen heb je geen last meer van een ‘artist block’, denk aan een plaatje van een tijger, welke helemaal blanco is gemaakt en alleen de lijnen van het hoofd staan. In deze lijnen/vlakken staan nummers. Zodoende kun je deze nummers zelf schilderen op kleur. Hierdoor ontstaat er een prachtig eindresultaat! Deze nummers zijn gerangschikt op kleur, denk hierbij aan meerdere vakjes met bijvoorbeeld het nummer 8, dit nummer staat bijvoorbeeld voor de kleur groen, natuurlijk krijg je een legenda bijgestuurd om de eventuele kleur die bij het desbetreffende nummer past te kunnen achterhalen. Maar zelf kun je ook ‘buiten de lijntjes’ schilderen en een eigen kleurencombinatie kiezen!

Als je geen goede schilderideeën hebt, is genummerd schilderen dé oplossing. Deze schilderideeën zijn een startpunt, geen eindpunt. Begin met een idee en werk dit idee verder uit.

Waarom werkt genummerd schilderen zo ontspannend

Als allereerst biedt genummerd schilderen een moment voor jezelf, aangezien je helemaal op kunt gaan in het maken van dit schilderij. Verder is het voor diegenen die van schilderen houden een unieke kans om iets prachtigs door middel van kleurverschillen tot stand te brengen.

Wist je trouwens dat je met genummerd schilderen ook gewoon een familielid, vriend of huisdier kunt schilderen? Het enige wat hiervoor nodig is, is het opsturen van een foto van de desbetreffende persoon, vervolgens doet de leverancier al het benodigde werk en vul jij het schilderij in met kleuren naar keuze.

Beeld: Sincerely Media

Laatste nieuws