‘Slecht nieuws’ voor The Queen’s Gambit-fans: waarschijnlijk geen tweede seizoen

Een tweede seizoen lijkt niet helemaal zeker te zijn...

Lees ook

The Queen's Gambit is misschien wel een van de grootste Netflix-hits du moment. In de serie volg je schaakwonder Beth Harmon. Enne, wist je dat in de eerste maand dat de serie op de streamingdienst stond, maar liefst 62 miljoen huishoudens hiernaar keken? Je zou denken dat dit reden genoeg is voor een tweede seizoen, maar dat blijkt niet helemaal zeker te zijn.

Bevredigend eindpunt

Een tweede seizoen staat voorlopig niet op de planning, laat de producer van The Queen's Gambit, William Horberg, weten aan Deadline. Waarom vraag je je af? Volgens de producer heeft de serie een bevredigend eindpunt bereikt. “En we willen het publiek zelf de ruimte in laten vullen over wat er daarna gebeurt voor Beth Harmon. We zijn erg blij met de volledigheid van Beth's verhaal”, aldus Horberg tegen Deadline.

Terugkeer

Slecht nieuws dus voor alle fans van de The Queen's Gambit. Maar hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy ziet een terugkeer wél zitten. Zo gaf ze vorig jaar al aan dat ze nog wel een keer in de huid van Beth Harmon zou willen kruipen. “Ik ben dol op het personage en ik zou zeker terugkomen als ze dat zouden vragen”, aldus Taylor-Joy tegen Town & Country.

De actrice gaf in hetzelfde gesprek al wel aan dat een tweede seizoen erg onwaarschijnlijk is. Dit komt omdat er ook nooit over is gesproken. “Maar zeg nooit, 'nooit'.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: The Queen’s Gambit

Laatste nieuws

Zie ook