Dit is de natuurlijke en mildste methode om je haar zelf lichter te maken

Forget about the lemon juice. 

Lees ook

Lichter haar staat op de wishlist van velen, maar we grijpen daarvoor liever niet naar de bleek. Je lokken op een natuurlijke manier lichter krijgen is gelukkig ook mogelijk. Met deze milde at-home methode speel je het voor elkaar.

Wees realistisch

Voor je aan de slag gaat is het belangrijk om je verwachtingen realistisch te houden. Of je je haar echt op een natuurlijke manier lichter kunt maken zonder het te bleken, hangt af van je natuurlijke haarkleur. Als je donkerbruin haar hebt, kunnen milde methodes niet opeens voor een blonde coupe zorgen.

Volgens celebrity colorist Jeremy Tardo onthullen subtiele DIY-methodes alleen wat de natuurlijke, onderliggende pigmenten van je haar zijn. “Als je van nature lichtblond bent, kun je gouden tinten verwachten”, vertelt hij aan HelloGiggles. “Als je haar van nature donker is, zal je een roodachtig/koperkleurige toon opmerken.” Houd ook in je achterhoofd dat je met natuurlijk ingrediënten maar een subtiel resultaat kunt behalen.

Honing en kaneel

Hoewel er op het internet tig manieren zijn te vinden om je manen te bleken is niet alles goed voor je lokken. Volgens haar- en schoonheidsspecialist Ghanima Abdullah is de combinatie honing en kaneel de mildste voor je haar.

“Deze twee ingrediënten zorgen voor een chemische reactie die de sporen van waterstofperoxide in honing activeert. Het kan je haar een tint lichter maken als je het masker een uur laat intrekken”, vertelt Abdullah. Ook leuk: honing heeft een hydraterende werking en droogt those locks of hair dus niet uit.

Zo maak je het masker:

  1. Maak een masker door twee eetlepels honing en een theelepel kaneel te mengen met je conditioner.
  2. Verdeel de conditioner daarna door je hele haar. Dek daarna het liefst af met plasticfolie en laat het een uur intrekken.
  3. Spoel grondig uit en was je haar daarna zoals je het normaal zou doen met shampoo en opnieuw met een conditioner.

Schadelijke manieren

Er zijn ook andere natuurlijke methoden om je haar lichter te maken. Maar dat het een natuurlijke manier is, betekent niet dat het je haar niet beschadigt. De nog altijd populaire citroensaptruc kun je dus beter achterwege laten. De chemische reactie van citroenzuur op het haar maakt de pigmenten in je haar kapot – waardoor het dus lichter wordt – maar het zuur heeft ook een uitdrogende werking.

Ook een zoutwaterspray wordt nog weleens gebruikt om het haar wat lichter te maken en om sun-kissed lokken te creëren. In deze methode gaat alleen veel tijd zitten en het zout heeft bovendien ook een uitdrogende werking op je haar.

Kaneel en honing, it is!

Bron: HelloGiggles | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook