doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Winnen: dinercheque t.w.v. €150 euro ter ere van de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Foodies, opgelet!
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
win dinercheque Restaurant Driedaagse

Een portie zoute chips smaakt misschien wel amazing in the moment, maar sodium heeft behoorlijke side effects. Gelukkig is het helemaal niet lastig om je zoutinname wat terug te schroeven, en dat betekent heus niet dat je volgende maaltijd bland, boring or dull is.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Nierstichting Restaurant Driedaagse

De Restaurant Driedaagse is weer in zicht. Oftewel: een week lang genieten van smakelijke gerechten waar bijna geen zout aan te pas komt. In de week van 22 tot en met 28 maart bereiden restaurants smaakmakende gerechten met minder zout, verse producten en rijke smaakmakers. Dit jaar in een nieuw jasje en geheel coronaproof.

Te veel zout

De meeste Nederlanders eten onbewust veel te veel zout – een kilo per jaar te veel, om precies te zijn – iets wat nare gevolgen voor je nieren kan hebben. En dat terwijl die extra kilo nergens voor nodig is, want bewust koken met minder zout geeft juist meer smaak aan gerechten. Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten chefs door heel Nederland proeven hoe lekker en puur gerechten zijn met minder zout.

Om er dit jaar zeker van te zijn dat de Driedaagse door kan gaan steekt de Nierstichting het spektakel dit jaar in een nieuw jasje. Het is namelijk nog onzeker of restaurants tegen die tijd weer geopend zijn, of wellicht zijn de maatregelen aangescherpt. Wat er ook gebeurt, de chefs van de deelnemende restaurants bereiden in ieder geval het menu in de vorm van take away.

Chefs laten tijdens de Restaurant Driedaagse door heel Nederland proeven hoe lekker gerechten met minder zout zijn.

Win win win

Houd jij van pure smaken en ben je een echte fijnproever? Of wil je juist kennis maken met smaakmakende gerechten met minder zout? Je maakt kans op een take away-box óf een diner voor 2 (indien het restaurant is geopend) t.w.v. €150 bij een van de aangesloten restaurants.

Voorwaarden

Kans maken op deze mooie prijs? Vul dan vóór 28 februari het winformulier in. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Marie Claire niet binnen een dag na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');