Morgenavond nieuwe persconferentie: ‘Avondklok wordt waarschijnlijk verlengd en kappers mogen weer open’

Naar verluidt mogen kappers onder strikte voorwaarden weer open.

Voor degenen die graag weer naar de kapper willen, komt het demissionair kabinet morgen naar verluidt met hoopvol nieuws. Verschillende bronnen meldden afgelopen week aan het AD en het ANP hoe de coronamaatregelen er de komende tijd uit gaan zien. Kappers zouden onder strikte voorwaarden weer open mogen, maar van de avondklok zijn we voorlopig nog niet af.

Verlenging avondklok

Zoals het er nu naar uitziet, blijft de avondklok ook na 2 maart van kracht. Volgens bronnen wil het demissionair kabinet met het doorzetten van de avondklok op andere plekken versoepelingen toestaan. Waarschijnlijk kondigen Mark Rutte en Hugo de Jonge morgenavond de verlenging aan tijdens een persconferentie. De avondklok wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd.

Versoepelingen

Tegenover de verlenging van de avondklok staan enkele andere regels die gaan versoepelen. Zo mogen kinderen in het voortgezet onderwijs binnenkort weer naar school. Hoe dit precies werkt, is nog niet duidelijk. Over heropening van het MBO wordt nog nagedacht. Universiteiten en Hogescholen blijven voorlopig wel dicht.

Een andere versoepeling is het heropenen van de kappers. Door het hele land voerden kappers vorige week al actie met de hashtag #lichtvoordathetuitgaat. Nu lijkt het erop dat zij inderdaad vanaf 2 maart hun deuren weer mogen openen. Hier zijn dan wel strenge voorwaarden en regels aan verbonden. De precieze manier wordt dinsdagochtend nog besproken. Dinsdagavond is er vervolgens weer een persconferentie.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws