Nieuwe Gossip Girl-cast deelt details over reboot

"Het wordt heel anders dan het origineel."

De reboot van Gossip Girl is almost here – maar verwacht geen Blair en Serena 2.0. Volgens de nieuwe cast gaat het er anno 2021 behoorlijk anders aan toe aan de Upper East Side.

Geen taboes

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, belooft de serie een stuk inclusiever te worden dan het origineel. Meerdere personages identificeren zichzelf bijvoorbeeld als lid van de LGBTQ+-gemeenschap. De cast bevestigt dat de reboot daardoor een andere vibe krijgt dan de oorspronkelijke zes seizoenen.

Hoofdrolspelers Whitney Peak, Emily Alyn Lind, Evan Mock en Jordan Alexander onthulden aan Dazed het een en ander over de reboot. Actrice Emily deed uit de doeken dat ze het normaliseren van belangrijke zaken rondom inclusivity hoog in het vaandel hebben staan. “Het zou niet iets nieuws en spannends moeten zijn, het bestaat gewoon. Het gaat om het normaliseren van dingen die eerst anders of taboe waren.”

Andere tijdgeest

“Er is veel meer vertegenwoordigt, wat niet het geval was in de eerste versie”, beaamt Whitney. “Het is dope om mensen te zien die op je lijken, die interesse hebben in dezelfde dingen en die toevallig voorkomen in de media.” Volgens de actrice is het heel invloedrijk om dit soort dingen te zien. Bovendien weerspiegelt het ook de tijdsgeest goed.

Maar ook in het origineel waren Serena van der Woodsen en Blair Waldorf natuurlijk echte powervrouwen, en zulke krachtige personages zullen we opnieuw in de reboot zien. “Genderrollen worden besproken en ontleden. Veel vrouwen in onze show zijn erg powerful, maar dat waren ze ook in de eerste reeks. We ontdekken wat het betekent om vrouw te zijn in deze generatie”, onthult Emily.

Zelfde essentie

Of de cast na het enorme succes van de 'eerste' Gossip Girl geen enorme druk voelt om bepaalde verwachtingen waar te maken? Dat valt volgens de hoofdrolspelers wel mee. De nieuwe generatie Upper East Siders lijkt er vertrouwen in te hebben dat kijkers de update wel kunnen waarderen.

“We hebben ons deze rollen eigen gemaakt – de personages hebben hun eigen unieke kwaliteiten. Ik denk dat ze mensen op meerdere niveaus aanspreken”, vervolgt Emily. Ook GG-collega Jordan sluit zich daarbij aan: “We blijven open minded, we blijven trouw aan de essentie van Gossip Girl, maar met een heel andere kijk.”

Wanneer we kunnen genieten van de reboot? Dat is helaas nog niet duidelijk. Eén ding is in ieder geval zeker: wij kunnen niet wachten.

Bron: E! Online, Grazia | Beeld: Gossip Girl, Instagram

Laatste nieuws