Oh no: WhatsApp komt met een grote verandering

Je kunt al je berichten verliezen...

Lees ook

Er is op dit moment een hoop commotie rondom WhatsApp, zo stappen veel gebruikers over naar een soortgelijke applicatie. Waarom vraag je je af? Het bedrijf, dat in handen is van Facebook, gaat namelijk zijn gebruiksvoorwaarden aanpassen. Enne, daar zijn veel gebruikers het niet mee eens. We leggen je uit waarom.

Gebruiksvoorwaarden

WhatsApp heeft bekend gemaakt dat het binnenkort (vanaf 15 mei 2021) zijn gebruiksvoorwaarden gaat aanpassen. Het haakje aan dit verhaal? Iedereen moet deze nieuwe voorwaarden accepteren. Doe je dit niet, dan zal je je toegang tot je berichten verliezen. Say what?!

Wat het precies betekent als je niet accepteert? Je hebt dan nog wel de mogelijkheid om je notificaties te zien en oproepen te doen, maar je kunt géén berichten meer lezen en versturen. Hoe je er dan voor zorgt dat dit wel kan? Je raadt het al: door de voorwaarden alsnog te accepteren…


Gevolgen

Enne, dat is nog niet alles. Je moet de nieuwe voorwaarden, die vanaf 15 mei 2021 ingaan, wél binnen een paar weken accepteren. Doe je dit niet, dan is het gevolg dat je hele account verwijdert wordt. Dit betekent ook dat al je gesprekken van de afgelopen jaren voorgoed zullen verdwijnen en je de app op dat moment dus helemaal niet meer kunt gebruiken. No way!

Commotie

Dat veel gebruikers opstappen en naar de concurrent gaan door de vernieuwde gebruiksvoorwaarden, heeft WhatsApp ook door. Het bedrijf denkt dat het om een misverstand gaat en heeft daarom de deadline van de nieuwe voorwaarden verplaatst van 8 februari naar 15 mei 2021. WhatsApp doet hiermee een poging om de nieuwe voorwaarden zo helder mogelijk uit te leggen en heeft zelfs voor de tweede keer in een korte tijd een nieuwe toelichting naar buiten gebracht.

Bron: Metronieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook