Heb je een hekel aan deze kleur? Dan kan dat betekenen dat je gestrest bent 

En dat terwijl veel mensen blij worden van deze kleur. 

Slecht slapen, gespannen spieren en behoorlijk prikkelbaar zijn: het zijn niet te ontkennen symptomen die kunnen wijzen op stress. Stress herkennen zit ‘m daarentegen soms ook in de kleinere dingen. Zo kan het een teken van stress zijn als je een hekel hebt aan deze kleur.

Kleurassociaties

Kleuren zijn meer dan alleen leuke dingen om naar te kijken. Het kan je gemoedstoestand namelijk beïnvloeden – of er op z’n minst wat over zeggen. Zo associëren we bepaalde kleuren met bepaalde elementen. Bij rood denken we aan iets wat urgent is en groen koppelen we aan de natuur.

En dan is er ook nog geel. Voor veel mensen staat geel voor licht, energie en blijdschap. Mensen met de lievelingskleur geel zouden zelfs minder klachten van depressie of angst ervaren, zo blijkt uit onderzoek. Maar voor niet iedereen is deze kleur zo zonnig.

Stress

Mensen die niet blij zijn of stress ervaren, hekelen de kleur geel. Het is een uitbundige kleur waar je niet omheen kunt. Heb je stress? Dan zoek je rust en ontspanning en dat vind je eerder in rustgevende kleuren als groen of blauw.

Geel dan maar vermijden als je stress ervaart? Daar los je niet zoveel mee op. Sterker nog, het kan juist beneficial zijn als je de kleur wel opzoekt. Deze tint stimuleert je denkproces en het zenuwstelsel. Het kan dus zeker geen kwaad om wat meer gele accessoires in huis te halen.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws