Wow! Met deze handige hack kom je van je wallen af

Spoiler alert: je hebt er geen make-up voor nodig

Lees ook

Hoewel het op dit moment een trend op TikTok is om donkere kringen te hebben (ja, echt waar), willen de meesten toch liever weten hoe je ervan afkomt. Goed nieuws! Want op hetzelfde platform gaat een filmpje viral die wellicht hét geheim verklapt om van die wallen af te komen. Spoiler alert: je hebt er geen make-up voor nodig.

Advies

TikTokker Madi Prettyman onthult nu in een video wat je er tegen kan doen. Zo kreeg ze zelf advies van dermatoloog Dr. Dennis Gross, de oprichter van het gelijknamige huidverzorgingsmerk. De eerste stap? Erachter komen wat voor soort donkere kringen je hebt. Jep, hier kan blijkbaar een verschil in zitten…


Verschil

Om erachter te komen welke 'soort' je hebt, trek je de huid onder je oog heel voorzichtig omhoog. De dermatoloog gaf aan Madi aan dat als het paars wegtrekt, je waarschijnlijk een dunne huid hebt. Dit betekent dat je haarvaatjes onder je huid beter zichtbaar zijn.

Blijft de kleur gelijk? Dan heb je waarschijnlijk last van verkleuring. Als je dit eenmaal weet, kun je voor een meer gerichte oplossing kiezen om van je wallen af te komen.

De oplossing

Voor mensen met een dunne huid, raadt de TikTokker aan om producten te gebruiken met vitamine C. Dit veelgebruikte ingrediënt, helpt met de opbouw van collageen en maakt je huid helderder. Heb je juist last van verkleuring? Dan raadt Madi aan een oogcrème met retinol te gebruiken.

Enne, als je nog iets meer overtuiging nodig hebt. Een cosmetische dermatoloog heeft een duet gemaakt op het TikTok-filmpje en geeft nog meer advies. Zo zou cafeïne een andere geweldige oplossing zijn en suggereerde ze dat retinol ook werkt om je huid helderder te maken. Scroll naar beneden om de virale video te bekijken.

@the_skinthusiast

##duet with @madiprettyman ##darkcircles are one of the hardest complaints to treat! ##skintips

♬ original sound – Madi Prettyman

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook