Puistjes voorkomen dat doe je zo!

Snel last van acne? Met deze tips kun je het voorkomen.

Lees ook

We hebben er allemaal al op gevloekt, die vervelende puistjes! We staan ’s ochtends op en plots zien we er eentje op ons voorhoofd. Waar komt deze plots vandaan? Puistjes worden veroorzaakt door een te hoge talgproductie in de huid. Vaak gebeurt dit tijdens hormonale veranderingen en hebben pubers er meer last van dan volwassenen. Een talgklier raakt verstopt door de overproductie en zo ontstaan mee-eters. Door de bacteriën in deze mee-eters krijg je puistjes. Nu weet je wel hoe je eraan komt, maar het belangrijkste is hoe je er weer vanaf komt.

Veranderen kussensloop

Het klinkt misschien gek, maar regelmatig veranderen van kussensloop voorkomt puistjes. Bacteriën en andere viezigheden nestelen zich namelijk in de sloop rond je kussen en hier lig je elke nacht met je gezicht op. Op die manier heb je meer kans op bacteriën op het gezicht die voor puistjes kunnen zorgen.

Eet niet te vet en ongezond

Ongezond en vet eten is niet goed voor de gezondheid dat weten we allemaal. Maar ook voor onze huid is het echt nefast. Ongezond en vet eten zorgen voor puistjes. Ook bepaalde etenswaren waarvan je het zelf niet weet kunnen zorgen voor puistjes. Let op wat je eet en kijk of er bepaalde voedingsmiddelen zijn die ervoor zorgen dat je opstaat met een gezicht vol puistjes!

Make-up verwijderen en gezicht reinigen

Wanneer je de dag doorbrengt met een laag make-up op het gezicht, is het belangrijk om deze ’s avonds te verwijderen voor het slapengaan. Er wordt ook aangeraden om de huid dan nog eens extra te reinigen. Zo bestaat er een Face Tonic die die de huid dagelijks diep gaat reinigen. Alcoholvrij en bovendien zacht voor de huid. Na het reinigen van de huid kan je een Face Cream aanbrengen, dit is een voedende gezichtscrème die puistjes voorkomen mogelijk maakt. Het product voorkomt huiduitdroging en heeft een antiseptische werking, ideaal dus tegen pukkels!

Gezicht niet te vaak aanraken

We doen het vaker dan we denken, ons gezicht aanraken met onze handen. Op die manier komen er heel wat bacteriën en vuiligheid aan ons gezicht te hangen, zonder dat we het weten. Wanneer je dit onbewust doet is de kans heel groot dat je met puistjes te maken krijgt. Reinig daarom je gezicht ’s morgens en ’s avonds met een Face Wash. Dit is een goede gezichtsreiniging, die zowel ’s morgens als ’s avonds te gebruiken is. Het verwijdert vuil en bacteriën die je op je gezicht hebt door deze met de handen aan te raken.

Te laat? Gebruik een Spot Stick!

Wanneer de puistjes toch beginnen door te komen, kan je een Spot Stick gebruiken. Deze bestrijdt pukkels en mee-eters en zorgt ervoor dat poriën zich gaan sluiten. Hierdoor komen er geen bacteriën en vuil in de huid terecht. Wil je zowel de Spot Stick, de Face Cream, Face Wash als Face Tonic aankopen? Dan kan dit in een handig pakketje om puistjes voorkomen mogelijk te maken!

Beeld: Andrea Piacquadio

Laatste nieuws

Zie ook