Dit is de supereenvoudige beautytruc voor een stralende huid 

En er komt niet eens een highlighter aan te pas. 

Lees ook

Het staat hoog op de wishlist van velen: een glowy skin. Een stralende huid lijkt echter niet zomaar aan te komen waaien. Met de nadruk op lijkt. Celebrity make-upartiest Tiffany Lee deelt haar tip voor een glow waar je u tegen zegt en het is verrassend simpel.

Trucje

Als iemand the art of glowing skin onder de knie heeft, is het wel medisch schoonheidsspecialiste en celebrity make-upartiest Tiffany Lee. Gelukkig maakt ze geen geheim van haar huidverzorgingsroutine en deelde ze die onlangs met Mind Body Green.

Een van haar beautygeheimen blijkt verrassend simpel. “Wanneer ik net onder de douche vandaan kom, droog ik mijn gezicht niet. Ik laat het gewoon vochtig.” As simple as that.

Waarom het werkt:

Breng je na het douchen vaak meteen een vochtinbrengende crème aan? Dan is het goed om net als Lee je gezicht niet droog te maken. Een dergelijke crème werkt namelijk het beste als je het aanbrengt op een vochtige huid. De bevochtigers hydrateren namelijk door water aan te trekken en het in de huid te houden. Hoe vochtiger de huid, hoe makkelijker je het de actieve ingrediënten maakt om vocht aan te trekken.

Natuurlijk hoef je je gezicht niet kletsnat te laten na het douchen. Lee gebruikt zelf haar handpalmen om het teveel aan water voorzichtig weg te ‘tikken’. Vervolgens gaat ze over op haar beautyroutine, wat volgens haar een soort minifacial is. Je poriën zijn door het warme water namelijk wat meer geopend en hierdoor neemt de huid de crème beter op.

Wil je het beste uit je mini douche-facial halen? Reinig je gezicht dan voordat je doucht en houd ook je gezicht niet te lang onder die warme waterstraal, want dit kan je huid namelijk weer uitdrogen.

Bron: Mind Body Green | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook