Aha! Zo kun je voorkomen dat je haar uitdroogt

Een aantal handige tips op een rijtje.

Lees ook

In wintertijden (maar helaas ook in herfst-, lente- en zomertijden) krijgt ons haar heel wat te verduren. Constant care is wenselijk om te voorkomen dat je niet eindigt met een uitgedroogde hairdo. Houd je daarnaast aan de volgende regels om uitdroging van je lokken te voorkomen.

Tips

Gure wind, warme en droge lucht door de verwarming en heet douchen: ons haar krijgt het in de winter – net als onze huid – vaak behoorlijk voor de kiezen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, want damage repair can only do so much. Met deze vier tips kun je uitdroging van je manen voorblijven.

Eet je haar gezond

Je haarzakjes groeien onder de huid en daarom moet in je hair care routine ook de juiste voeding worden opgenomen, met enkel luxe shampoos kom je er niet. Als je niet gezond eet, krijgt je haar ook niet de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om te shinen. Neem daarom voldoende voedingsmiddelen in je dieet op die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, eet voldoende groenten en drink genoeg water.

Focus op vitaminen en mineralen

Ja, omega-3-vetzuren zijn essentieel voor een gezonde coupe, maar datzelfde geldt ook voor andere vitamines en mineralen. “Vitamine A, B, C, D en E zijn erg belangrijk voor het haar. Ze bevorderen haargroei, helpen de vochtbalans te herstellen en zorgen voor een goede conditie”, legt Kristina Lelevičienė, ambassadeur van the Benu Healthy Skin Institute, uit aan L’Officiel USA.

Daarnaast spelen mineralen als kobalt, koper, jodium, ijzer, zink en selenium ook een grote rol in het gezond houden van je lokken. Met name zink is essentieel. Krijg je hier te weinig vanbinnen? Dan droogt je hoofdhuid uit, waardoor je haar kunt verliezen.

Ja, ook warmte kan helpen

Niet te heet douchen, dat is een boodschap die we vaak genoeg horen als het aankomt op huid- en haarverzorging. Toch kan warmte ook een partner in crime zijn wanneer het aankomt om de hydratatie van je lokken. Met warmte (dus geen hitte) kun je de poriën op je hoofdhuid openstomen, waardoor werkzame stoffen in je shampoo of andere verzorgingsproducten beter worden opgenomen.

Lelevičienė raadt aan om het desbetreffende product op je haar aan te brengen en om daarna aan douchemuts op te zetten, om de warmte vast te houden. En gebruik ook niet te veel van het product. “Een te veel helpt niet en het kan de natuurlijke structuur van het haar veranderen”, aldus de ambassadeur.

Ga voor natuurlijke producten

Natuurlijke remedies minder effectief? Nee hoor! Lelevičienė raadt juist aan om verzorgingsproducten te kiezen met natuurlijke stoffen. “Droog haar heeft baat bij ingrediënten zoals mangoboter, jojoba, kokosnoot, shea, argon en macadamia-olie.” Andere waardevolle stoffen zijn aloë vera, kamillebloemolie, tarwe, brandnetel en salie-extracten.

De reden waarom er nog veel chemische producten op de markt verschijnen is omdat ze snel werken. Echter, deze crèmes hebben slechts een effect op de korte termijn. Natuurlijke ingrediënten werken minder snel, maar hebben juist veel meer effect op de lange termijn omdat die het haar helpen te herstellen en het de vitaliteit van het haar ondersteunen.

Bron: L’Officiel USA | Beeld: Elena Mekhonoshina

Laatste nieuws

Zie ook