Zo verdoezel je vette lokken als je je haar minder vaak probeert te wassen

Droogshampoo is een optie, maar ook een aantal andere methodes kunnen greasy hair verbloemen. 

Lees ook

Het mag dan beter zijn voor je haar om wasbeurten terug te dringen, maar erg blij zijn we niet met die vette coupe wanneer ons haar aan minder shampoo went. Wil je de greasy look wat verbloemen? Pak dat dan op de volgende manieren aan. O, en sinds we allemaal al bekend zijn met de wondere werking van droogshampoo, laten we deze optie vandaag achterwege.

Draag een douchemuts 

Je haar in een knot draaien is niet voldoende om het droog en vetvrij te houden tijdens een douchebeurt. De stoom van het warme water zorgt ervoor dat oliën zich beter aan de wortels hechten en dat willen we juist niet. Houd je haar daarom zoveel mogelijk vochtvrij door te douchen met een douchemuts op.

Borstel je haar

Oliën in je haar hopen zich op bij de wortels, maar gelukkig kun je die oliën over het haar herverdelen door het te borstelen. Je kunt hiervoor het beste een borstel met varkenshaar gebruiken, want die verdeelt de olie nu eenmaal het best. Second best: een borstel met sisal-vezels.

Borstel het haar vanaf de wortels tot de punten. Je haar leeft niet, dus het maakt zelf geen olie aan. Borstel het haar dus tot aan de punten, want daar is de olie nodig om je haar gezond te houden.

Breng een andere scheiding aan

Bepaalde haarstijlen zijn perfect als je lokken al wat vettig zijn. Valt je haar altijd in een middenscheiding? Ga dan eens voor een zijscheiding. Wanneer je haar vetter wordt, plakken de lokken in principe aan elkaar vast en hierdoor verlies je volume. Dit kun je gelukkig makkelijk omzeilen door je haar in een andere scheiding te dragen.

Bron: Coveteur | Beeld: Lina Kivaka

Laatste nieuws

Zie ook