Ook Michelle Obama reageert op het interview van Meghan en Harry 

De voormalig First Lady vond het gesprek over Archies huidskleur ‘heartbreaking’, maar ‘niet verrassend’.

Als voormalig First Lady weet Michelle Obama dat het niet altijd makkelijk is om in de spotlights te staan. Onlangs sprak de auteur over het interview dat Meghan Markle en prins Harry met Oprah Winfrey hielden en voor de Sussex'jes heeft Michelle belangrijke boodschap.

Importance of family

Ze is dan al een tijdje geen First Lady meer, maar Michelle Obama zit zeker niet stil – ook niet in pandemietijden. Zo verscheen haar kookserie Waffles + Mochi gisteren op Netflix. Michelle sprak ter ere van de release met Access en ook de uitspraken van Meghan Markle en prins Harry over het Britse koningshuis kwam toen ter sprake.

In het interview sprak Michelle haar beste wensen uit naar haar vriendin Meghan en haar man Harry. “Als ik nadenk over wat ze nu doormaken, denk ik aan het belang van familie en bid ik dat er op een bepaald moment vergeving is en dat er duidelijkheid, liefde en vastberadenheid is. Er is niets belangrijker dan familie.”

Racisme

In een ander interview met NBC News sprak Michelle zich ook nog uit over de racistische aantijgingen aan het adres van de Britse royals. Het gesprek dat prins Harry met een senior royal had over Archies huidskleur noemde Michelle ‘hartverscheurend’, maar ‘niet verrassend’.

“Zoals ik al eerder zei, is racisme in deze wereld geen nieuw concept voor mensen van kleur”, stelt Michelle. “Het was geen complete verrassing om Meghans gevoelens hierover te horen. Ik vond het hartverscheurend.”

Bron: NBC News, Red Online, Acccess | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws