doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Wat is beter: bodylotion of body oil? 

Je gebruikt ze allebei om de huid te hydrateren, dus wat is het verschil?
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
bodylotion huidolie

Tegenwoordig zijn er in de schappen van de drogist en schoonheidssalon tig crèmes te vinden om jouw huid te hydrateren. Maar laten we voor het gemak eens teruggaan naar de basics, naar bodylotion en body oil. Welke van de twee hydrateert jouw huid het beste?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Het verschil

Bodylotion en huidolie zijn allebei bedoeld om je lichaam te hydrateren, maar hetzelfde zijn ze niet. Oliën helpen om je huid direct te hydrateren nadat je vocht verliest. De olie wordt direct opgenomen door de huid en het reguleert en verbetert de huidbarrière, oftewel de bovenste lagen van onze huid. Hierdoor wordt je huid gehydrateerd en krijgt het de gelegenheid om te herstellen. Daarnaast helpt een oil ook om de talgproductie te reguleren.

Lotions hydrateren de huid ook, maar zijn gedeeltelijk op waterbasis. Doordat ze op waterbasis zijn, kan het beter opgenomen worden door de huid. Ook bevatten lotions vaak ingrediënten die op de lange termijn effectiever zijn.

Huidolie aanbrengen

Wil je het meeste uit je huidolie halen? Dan is timing everything! Breng de olie het liefst meteen na het douchen aan, want het werkt het beste wanneer je huid nog een beetje nat is. Dit helpt namelijk om water vast te houden. “Dep de huid na het douchen zachtjes droog met een handdoek en breng dan een vochtinbrengende olie aan”, adviseert dermatoloog Rachel Nazarian aan Byrdie. “Op deze manier kun je de maximale hoeveelheid vocht in je huid vasthouden.

Bodylotion aanbrengen

Net als huidolie kun je bodylotion het beste aanbrengen als je lichaam nog een beetje vochtig is. Breng zeker een lotion aan als je graag met heet water doucht, want deze slechte (maar heerlijke) eigenschap droogt je huid juist uit en lotion zorgt er dan meteen voor dat de huid niet meer droog aanvoelt.

Het beste

Eigenlijk is er geen echte winnaar wanneer het aankomt op het bodylotion versus huidoliedebat. Het ligt er maar net aan wanneer je de olie of lotion wilt gebruiken en welke je prettiger vindt.

Overigens hoef je ook niet te kiezen tussen een van de twee. Je zou ook beide huidproducten kunnen gebruiken nadat je net hebt gedoucht. Breng hiervoor wel eerst de olie aan en later – wanneer de olie is ingetrokken – de bodylotion.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');