Brow hack: met deze tips stimuleer je de wenkbrauwgroei

Zo ga je van dunne naar fluffy brows!

Lees ook

Je hebt het vast weleens gehad: te dun geëpileerde wenkbrauwen. Hallo, nineties trend! Gelukkig is dit niet het einde van de wereld, want het groeit (meestal) gewoon weer terug. En wist je dat je meerdere dingen kunt doen om weer dikkere en vollere wenkies te krijgen? Hieronder een aantal tips.

Stop met epileren

Klinkt voor de hand liggend, maar als je van dunne naar fluffy brows wil gaan, dan is het écht belangrijk dat je die pincet laat liggen. Vermijd trouwens producten die de haargroei kunnen remmen, denk aan wenkbrauwproducten met alcohol of zware wax. “Deze kunnen de wenkbrauwen verstikken of uitdrogen. Veel wenkbrauwgels bevatten alcohol, terwijl wenkbrauwpotloden zwaar kunnen zijn met een wasachtige textuur”, zegt Azi Sacks, een brow artist, tegen Real Simple.

Enne, dat is nog niet alles. Wenkbrauwpotloden op wasbasis kunnen ervoor zorgen dat je haartjes uitvallen. No way! “Hoe aantrekkelijk die potloden en gels ook zijn, ze kunnen grote schade aanrichten. Hoe vaker je dit soort producten gebruikt, hoe afhankelijker je ervan wordt en hoe meer reden je hebt om ze te gebruiken. Je wenkbrauwen zullen hierdoor steeds schaarser worden door de schade die deze producten kunnen veroorzaken, waardoor je het product uiteindelijk steeds vaker moet gebruiken”, legt de Sacks uit.

Wat kun je dan wél gebruiken?

Volgens Sacks is een wenkbrauwpoeder de zachtste manier om je brows op te vullen en tegelijkertijd te laten groeien. Een andere optie is om te zoeken naar een product dat vrij is van parabenen, sulfaten, ftalaten en andere ingrediënten die je poriën kunnen verstoppen.

Fan van de wenkbrauwgels? Dan raadt Sacks aan om er eentje uit te zoeken die geen alcohol bevat, licht qua textuur is en ingrediënten heeft die de groei ook daadwerkelijk stimuleren.

Zo bevorder je de groei

Helaas groeien je wenkbrauwen niet van de ene op de andere dag, het kan zelfs vier tot zes maanden duren. Maar er zijn gelukkig manieren om deze groei te stimuleren en het proces iets te versnellen. Volgens de brow artist is hyrdrateren hét geheim voor vollere wenkbrauwen. “Als je de wenkbrauwen gehydrateerd houdt, voorkom je dat ze afbreken of zelfs uitvallen. De wenkbrauwen vallen van nature uit (je krijgt er dan weer nieuwe voor terug), dus als je de huid onder de haartjes gezond en zacht houdt, dan kan dit enorm helpen om de haargroei te stimuleren.”

Wat voor oliën je het beste kunt gebruiken? Organisch koudgeperste ricinusolie, kokosolie of amandelolie zijn ideaal voor de wenkbrauwgroei. “Amandelolie bevat vitamine A, B en E en stimuleert de groei van nieuwe haren. Meerdere keren per dag je wenkbrauwen borstelen met een schone spoolie draagt hier ook aan bij”, aldus Sacks.

Bron: Real Simple | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook