‘Shadow roots’ is dé haartrend du moment 

En dit is wat je erover wilt weten! 

Lees ook

Dankbaar was onze uitgroei toen de kappers hun deuren weer mochten openen. Bemachtigde jij nog steeds geen gaatje bij de hairdresser en bereikt je uitgroei inmiddels een hoogtepunt? Dan hebben we goed nieuws voor je, want uitgroei mag gezien worden.

Wat het inhoudt

De haartrend du moment draait helemaal om uitgroei, al spreken we hier wel over een behoorlijk verfijnde versie van zichtbare roots. De shadow root is een low-maintenance kleurtechniek en het voorkomt dat je gehele haar weer in de verf moet nadat je het eerder kleurde.

Shadow roots worden gecreëerd door de haarkleur bij de aanzet een halve tint lichter te maken. Dit creëert een zachte en naadloze uitgroei”, legt celebrity colorist Jo Hansford uit aan Stylist. “Je kunt dan zoals gewoonlijk de rest van het haar highlighten of lowlighten.” De techniek staat ook wel bekend als color meeting, omdat het de harde uitgroeilijn verzacht. Het is dus ook perfect voor degenen die hun geverfde haarkleur willen uitgroeien of hun lokken simpelweg niet te vaak willen kleuren.

De kleur

Het leuke aan deze trend is dat je er zelf ook mee kunt experimenteren. Tot hoever het haar vanaf de wortel wordt voorzien van de color melt is helemaal aan jou. Al is het verstandig om je kapper te vragen om advies, want het verschilt per lengte van het haar en gezichtsvorm wat het mooist staat. Je kunt kiezen voor een kleur die dichtbij jouw eigen haar ligt, maar je kunt ook kiezen voor een toon die juist warmer of koeler is dan je eigen haar.

Bron: Stylist | Beeld: Jacob Bentzinger, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook