5 virtuele date ideeën om die online rendez-vous wat actiever te maken

Zo kun je die online date een beetje jeu geven. 

Lees ook

Wie haar dateleven sinds de uitbraak van COVID-19 op een laag pitje zette, wil nu waarschijnlijk wel een keer terug in het zadel. Maar met een love interest naar een restaurant of bioscoop gaan zit er voorlopig nog niet in. Toch is het niet nodig om die eerste date voor je uit te schuiven, want ook virtueel kun je er wat leuks van maken!

Kijk samen een film

Ongemakkelijke stiltes, ze vinden tijdens een videobelletje misschien wel meer plaats dan tijdens een face-to-face date. Zou jij normaliter een date meenemen naar de bioscoop, zodat je naderhand altijd nog op de film terug kunt vallen voor gespreksstof? Kijk dan samen een film. Laat je date zijn of haar favoriete movie kiezen en bekijk die samen via bijvoorbeeld Netflix Party.

Bezoek een virtuele tentoonstelling

De musea moeten de deuren voorlopig nog even dichthouden voor bezoekers, maar er zijn plenty opties om een museum virtueel te bezoeken. Bovendien hoef je je daarvoor niet alleen te beperkten tot musea in ons kikkerlandje. Onder andere het Londense Britisch Museum en het New Yorkse Guggenheim Museum bieden virtuele tours.

Kijk samen een sportwedstrijd

Samen naar een stadium wordt 'm nog even niet. Wel kunnen jullie afspreken dezelfde wedstrijd te gaan kijken. Zet de tv aan en bespreek jullie bevindingen terwijl jullie bellen of appen.

Bereid samen een diner voor

Of je nu culinair gifted bent of niet, er is vaak wel een gerecht waar je goed in bent. Hetzelfde zal ongetwijfeld gelden voor je date. Bereid samen, maar apart, een van jullie favoriete gerechten. Haal beiden de juiste boodschappen in huis, zet je laptop op het aanrecht en videobel met elkaar terwijl jij de instructies voor de bereiding doorgeeft, of andersom natuurlijk.

Geef een rondleiding door je appartement

Is het een beetje netjes? Is het ruim? Wat is iemands smaak? Door elkaar een virtuele rondleiding door je woning te geven, kun je al veel van iemand te weten komen. Staan er bijvoorbeeld veel planten? Dan weet iemand hoe iets verzorgd moet worden. Heeft diegene foto’s van zijn of haar familie ingelijst? Dan weet je dat familie belangrijk is voor diegene.

Bron: Well+Good | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook