Dit is hoe je de citroen olijfoliecake van Meghan Markle kunt maken 

Bake like Markle! 

Ze is de moeder van Archie, de vrouw van Harry en een voormalig actrice. We zouden bijna vergeten dat Meghan Markle daarnaast ook nog een heuse foody is. Toen haar blog The Tig nog in de lucht was, bleek Meghan een liefde voor bakken te hebben en naar verluidt is deze citroen olijfoliecake een van haar favorieten.

Liefde voor bakken

Toen Meghan zich verloofde met prins Harry moest haar lifestyle blog offline gehaald worden, maar dit betekent niet dat de Duchess nooit meer bakt. We kunnen ons niet voorstellen dat ze Archie geen zoete treats voorschotelt. Onlangs bakte ze ook nog eens een cake voor World Central Kitchen, omdat het Women’s History Month was.

Wat ze toen bereidde? Een heuse citroen olijfoliecake met citroenen uit haar eigen tuin! Hoewel we niet precies weten hoe Meghan de cake bereidde, zijn er op het internet tig recepten te vinden voor citroencake met olijfolie. Het recept van Martha Stewart is precies wat we ons voorstellen bij de cake die Meghan bereidde en dit is hoe je 'm klaarmaakt.

Dit is wat je nodig hebt voor de cake: 

  • 190 gram patentbloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Een ruime theelepel zout
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 5 grote eieren op kamertemperatuur, eidooiers gescheiden
  • 216 gram kristalsuiker, verdeeld (66 en 150 gram)
  • 180 milliliter olijfolie + extra om in te vetten
  • 3 eetlepels verse citroensap
  • Poedersuiker ter garnering

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een springvorm van 22 centimeter in met olijfolie en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de citroenrasp in een kom.
  • Klop in een kom de eiwitten luchtig. Voeg daarna al roerend 66 gram suiker toe en blijf kloppen tot witte pieken vormen.
  • Meng in een andere kom de eidooiers met 150 gram suiker. Klop tot het is verdubbeld in volume. Voeg daarna langzaamaan de olijfolie en citroensap toe. Het kan dat het mengsel een beetje korrelig wordt.
  • Voeg daarna de bloem toe en roer opnieuw. Vouw daarna een derde van het eiwittenmengsel in het beslag. Roer kort en voorzichtig en voeg daarna de rest van het eiwittenmengsel toe. Roer niet te lang.
  • Giet het beslag in de springvorm en gebruik een spatel om het beslag gelijkmatig over de vorm te verdelen.
  • Bak de cake in 45 tot 55 minuten goudbruin.
  • Laat daarna minstens 15 minuten koelen.
  • Garneer met poedersuiker en geniet ervan!

Bron: Bustle, Martha Stewart, Twitter | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws