Onthuld: dit is het duurste jaar van je leven

Verrassend? Nee. Om te huilen? Absoluut.

Lees ook

Je huur of hypotheek die betaald moet worden, een wasmachinereparatie waar je niet op rekende en de bijdrage aan je eigen risico. Life ain't cheap. En met een beetje pech heb je het duurte levensjaar nog voor de boeg.

Leeftijd

Volgens een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore, blijkt dat de leeftijd van 31 jaar het duurste levensjaar is. Maar waarom? Het zou volgens het onderzoek komen door de belangrijke mijlpalen van het leven.

You know, trouwen, een huis kopen en een gezin stichten. En deze grote levensgebeurtenissen, vinden volgens het onderzoek meestal plaats rond de leeftijd van 31 jaar.

Sparen

“Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren”, zegt Justin Basini, hoofd van ClearScore.

Hoe groot die uitgaven in je duurste levensjaar zijn? Dat hangt natuurlijk af van hoe je levensgebeurtenissen verlopen. Maar volgens het onderzoek blijkt dat 31-jarigen maar liefst 49.000 euro op hun spaarrekening moeten hebben om al deze mijlpalen te kunnen dekken. Better start saving.

Millennials 

Het leven kan moeilijk én duur zijn voor millennials. Zo geeft het onderzoek aan dat 33 procent van de 25 tot 34-jarigen nog steeds afhankelijk is van hun ouders. Terwijl 60 procent van de ondervraagden aangeeft dat zij al genoeg geld gespaard hebben.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Friends

Laatste nieuws

Zie ook