Klaar voor het voorjaar: make-up update

Geen dikke lagen maar wel een fris make-upje.

Lees ook

Niet alleen fashionwise begint er een nieuw seizoen, ook qua skincare en make-up is het tijd om je over te geven aan de lente. Met de fijnste verzorgingsproducten, de nieuwste foundation en de beste kleuren voor een frisse look.

Make-up update

Je hebt je perfecte skincare-ritueel voor de lente gevonden, en je huid heeft die mooie glow weer terug. Dikke lagen foundation zijn dus nergens voor nodig, maar een beetje make-up kan wel helpen om het allerbeste uit je frisse teint te halen.

Tip 1: egale teint

Je hebt glow en je hebt glans, en de lijn tussen die twee is soms dun. Glow is wanneer je huid van binnenuit straalt en er fris en helder uitziet. Glans ontstaat door een overtollige hoeveelheid talg her en der die maakt dat je huid er vettig uitziet. Glow wil je behouden en ongewenste glans kun je gelukkig heel makkelijk voorkomen door een licht matterende primer te gebruiken. Bonus: je make-up hecht daarna ook beter. Een laagje superlichte foundation eroverheen en klaar ben je.

Tip 2: beetje blos, beetje glans

Een gezonde gloed kun je op meerdere manieren creëren. Een blush in poedervorm, zoals de nieuwe van Sisley, is er één van. Lach naar jezelf in de spiegel – sowieso een goeie boost om je dag mee te beginnen – en zet de blush met een poederkwast op de bolling van je wangen. Net zo makkelijk is de blusher uit de lentecollectie van Chanel. De donkere tint gaat op de appeltjes van je wangen, de lichte tint gebruik je als highlighter. Een vloeibare highlighter geeft ook een fris effect. Dep ’m op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op je neusbrug. Ook een goeie: meng een drupje vloeibare highlighter door je foundation voor een instant glowy effect.

Tip 3: lente op je lippen

Dan tot slot, een kleurtje op je lippen in een textuur die jij fijn vindt. een matte finish wordt vaak geassocieerd met herfst en winter, terwijl je ook in lente en zomer prima voor mat kunt gaan. Neem de nieuwe lipstick van Guerlain, die dankzij de formule met verzorgende ingrediënten luchtig en fris oogt en daardoor heel geschikt is voor het voorjaar. De nieuwste lipstick van Charlotte Tilbury is eigenlijk meer een zachte balsem die gelijk ook een kleurtje en glans geeft. Voor lippen die na de winter wel wat extra liefde kunnen gebruiken is er Sensai’s Total Lip Gloss. Hij is er in verschillende nieuwe tinten en heeft een super voedende textuur.

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook